Bokmässepepp del 31: Lyrans Noblesser

Lyran var en av mina första bloggkompisar och förra året hängde vi en hel del under mässan (tyvärr visade det sig att vi har lika kasst lokalsinne, så vandringen på mässgolvet var full av överraskningar). Vi delar inte alltid boksmak, men passionen för böcker har vi definitivt gemensamt. Egentligen är det dock förresten inte smaken som skiljer sig åt, utan det faktum att Lyra är så himla mycket mer ambitiös i sin läsning än jag är. Idag berättar hon om vad som händer på Bokmässan i år.

Vad har du för planer för årets mässa?

Jag ska åka dit och mingla med andra bokbloggare.

 

Vilken författare vill du absolut lyssna till?

Jag har inte koll på seminarieprogrammet ännu, det finns många jag skulle vilja se och höra.

 

Vilken monter missar du inte?

Favoritförlagens och Intenationella scenen på övre våningen.

 

Är det någon författare du köper en signerad bok av?

Herta Müller t ex. Tranströmer vore värd att betala en hel del för.

 

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Sofi Oksanen, Per Pettersson och Jon Kalman Stefansson gillar jag. Bland många andra

 

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Klä dig i tunna kläder och bekväma skor. Ta med vattenflaska och gott om kontanter. En ryggsäck att bära allt i är också bra.

Ja du, en signerad bok av Mr Tranströmer det vore något. Herta Müller har jag ännu inte lyckats ta till mitt hjärta. PP och JKS rekommenderar dock även jag å det varmaste.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: