Med fokus på böcker

I The Secret of happy ever after av Lucy Dillon står hundar inte i fokus på samma sätt som i den förra boken jag läste av henne. Det är bra då hundar egentligen inte alls är min grej. Ett par hundar finns dock med, varav en med en avgörande roll. Istället är det böcker som står i fokus och det är perfekt för en boknörd som jag.

I centrum står väninnorna Michelle och Anna. Michelle som fokuserar helt på sin karriär och äger en av de mest framgångsrika butikerna i grannskapet och Anna som istället för egna barn har fått tre styvdöttrar på halsen.

När ägaren till Michelles grannbutik hamnar på sjukhem och inte kan ha kvar butiken längre, ser hon sin chans att expandera. Problemet är bara att ägaren vägrar hyra ut den till någon som inte har kvar hans bokhandel.  Då Anna är en riktig boknörd erbjuder Michelle henne att driva bokhandeln under det år som krävs innan Michelle förhoppningsvis kan få lov att göra om den till ännu en inredningsbutik.

Det här är en riktigt fin historia, välskriven, känslosam och svår att lägga ifrån sig. Jag tycker om personerna som befolkar den lilla butiken och engageras i deras öden. Jag älskar  att hänga i bokhandeln som Anna självklart gör om till en helt fantastisk butik. Jag älskar att varje kapitel inleds med ett boktips, skrivet av någon av butikens kunder. Jag älskar också att Lucy Dillon, trots en hel del förutsägbara ingredienser faktiskt har skapat en berättelse som känns äkta.

4 reaktioner på ”Med fokus på böcker”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: