Tematrio – Världsböcker

En tematrio så här dagen efter Världsbokdagen med världslitteratur. Nu är väl all litteratur världslitteratur, men ofta handlar det om böcker utanför den europeiska och engelskspråkiga världen.

Liksom Lyran väljer jag tre böcker som tagit mig med till en annan värld och därmed lärt mig en massa.

1. Det var många år sedan jag läste Låt tistlarna brinna av Yasar Kemal, men fortfarande kan jag minnas känslan den väckte. Jag befann mig verkligen i de turkiska bergen med Memed och hatade Abdi Aga med passion.

2.  I Efter attentatet av Yasmina Khadra mister en man sin älskade fru i en självmordsattack i centrala Tel Aviv. En mycket läsvärd bok om hemligheter, lögner och ett land med en komplicerad historia.

3. Det går inte att göra en sådan här lista utan att ha med En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie, boken som lärde mig en massa om Biafra. Välskriven och mycket, mycket läsvärd.

9 reaktioner på ”Tematrio – Världsböcker”

      1. Instämmer – En halv gul sol får inte missas! Mycket bra på alla sätt. Även Ngozi Adichies novellsamling Det där som nästan kväver mig är mycket läsvärd.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: