Jag blev lovad dvärgsex

Jag borde ägna dagen åt att läsa vidare i A game of thrones som ska diskuteras på Bokbubblarnas träff imorgon. Grejen är att jag inte alls är sugen. Det är egentligen inget större fel på boken, men jag dras inte in i den. Jag har tråkigt när jag läser.

På pappret lät det rätt spännande. En magisk och kall värld, ätter som strider och gott om både sex och kärlek. Men nej, det är inte min kopp te. Inte alls. Nu är det möjligt att boken tar sig, men jag väntar ändå med att läsa vidare. Kanske kan mina Bokbubblarvänner få mig inspirerad att läsa vidare.

Hur långt har jag då läst? Ungefär 100 sidor. Om det inte vore en bokklubbsbok hade jag lagt av ännu tidigare. Jag känner ofta ganska snart om en bok inte är någonting för mig. Är jag inte fast efter 50 sidor, blir jag det sällan senare. Då är det dags att ge upp.

Sanningen är dock den att jag sällan ger upp ändå. Det finns nästan alltid minst ett bra skäl att läsa ut boken. Det finns dock ett rejält OM, boken får nämligen inte vara för tjock. A game of thrones är 800 sidor och därmed inte värd att läsa ut.

I veckans Bokbloggsjerka ber Annika oss svara på hur många sidor vi ger böcker som inte tilltalar oss alls. Svaret är nog ungefär 50 sidor. Och då är det lilla ordet alls är väldigt viktigt i sammanhanget. Finns det någonting som lockar, som en person jag inte riktigt kan släppa, eller en händelse jag vill veta mer om, läser jag vidare och hoppas på bättring. Plus 50 sidor ungefär. Har jag läst något bra av författaren tidigare läser jag vidare kanske ytterligare 50 sidor, eller till och med hela boken.

Så svaret blir som vanligt ”det beror på”…

16 reaktioner på ”Jag blev lovad dvärgsex”

  1. Jag har precis läst färdigt om allt dvärgsex – tycker boken var värd att läsa, t.o.m. spännande nu på slutet. Dvärgen är dessutom bästa karaktären 🙂

    Ses imorrn!

    1. Någon gång ska jag läsa också, men inte nu. Jag ska istället försöka hålla tyst ikväll. Det kan också bli en utmaning. 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: