enligt O

Tankar från en bokberoende

Jag blev lovad dvärgsex

Jag borde ägna dagen åt att läsa vidare i A game of thrones som ska diskuteras på Bokbubblarnas träff imorgon. Grejen är att jag inte alls är sugen. Det är egentligen inget större fel på boken, men jag dras inte in i den. Jag har tråkigt när jag läser.

På pappret lät det rätt spännande. En magisk och kall värld, ätter som strider och gott om både sex och kärlek. Men nej, det är inte min kopp te. Inte alls. Nu är det möjligt att boken tar sig, men jag väntar ändå med att läsa vidare. Kanske kan mina Bokbubblarvänner få mig inspirerad att läsa vidare.

Hur långt har jag då läst? Ungefär 100 sidor. Om det inte vore en bokklubbsbok hade jag lagt av ännu tidigare. Jag känner ofta ganska snart om en bok inte är någonting för mig. Är jag inte fast efter 50 sidor, blir jag det sällan senare. Då är det dags att ge upp.

Sanningen är dock den att jag sällan ger upp ändå. Det finns nästan alltid minst ett bra skäl att läsa ut boken. Det finns dock ett rejält OM, boken får nämligen inte vara för tjock. A game of thrones är 800 sidor och därmed inte värd att läsa ut.

I veckans Bokbloggsjerka ber Annika oss svara på hur många sidor vi ger böcker som inte tilltalar oss alls. Svaret är nog ungefär 50 sidor. Och då är det lilla ordet alls är väldigt viktigt i sammanhanget. Finns det någonting som lockar, som en person jag inte riktigt kan släppa, eller en händelse jag vill veta mer om, läser jag vidare och hoppas på bättring. Plus 50 sidor ungefär. Har jag läst något bra av författaren tidigare läser jag vidare kanske ytterligare 50 sidor, eller till och med hela boken.

Så svaret blir som vanligt “det beror på”…

Föregående

Det gäller att köpa grejen

Nästa

GoT-citat

13 kommentarer

 1. Det här inlägget kommer att toppa din statistik på sidvisningar pga kvällstidiningsrubriken! 😉

 2. *ignorera mitt slarviga stavfel

 3. Maken har både läst boken och sett filmen… inte jag.

 4. Jag trodde du stött på någon äcklig gubbe som var liten som en dvärg XD

  • Så hade det kunnat vara, men nu var det mer dvärgen i boken jag tänkte på.

 5. Anna

  Ha, ha du är modig du!

 6. En bra blogg är som terapi, enligt mig. Följ min bloggterapi på http://www.bookie.bokhora.se

 7. Jag har precis läst färdigt om allt dvärgsex – tycker boken var värd att läsa, t.o.m. spännande nu på slutet. Dvärgen är dessutom bästa karaktären 🙂

  Ses imorrn!

  • Någon gång ska jag läsa också, men inte nu. Jag ska istället försöka hålla tyst ikväll. Det kan också bli en utmaning. 😉

 8. Hm… vad skall jag skriva om för att kunna motivera att stjäla den rubriken?!? 🙂

 9. Haha, ja vad ska jag säga? Håller med Anna! Vi ses ikväll.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: