Nu är det bara tiden som fattas

Jag har så många bra böcker som väntar på att bli lästa, Så många som jag längtat efter att få läsa riktigt länge. Tyvärr finns det absolut ingen tid att ens öppna en bok förrän precis innan jag ska lägga mig och då somnar jag efter bara några minuter.

Ett i-landsproblem kan tyckas, men alla ni som är boknördar vet att det här är ett mycket allvarligt problem. Ska jag må bra måste jag hinna läsa. Ännu viktigare är det egentligen när hjärnan, som nu, går på högvarv. Behöver bara hitta en hyfsat enkel bok och inte försöka mig på  en som skulle varit bra med en annan hjärna.

I påsk då jäklar ska jag läsa, läsa, läsa. Innan dess ska jag bara hinna med att skriva ett gäng planerings- och utvärderingsblad till lärarhandledningen som snart ska vara kvar, skriva tre förenklade texter till samma lärarhandledning, göra klart ett provkapitel till vad som kanske blir en ny bok, genomföra ett gäng utvecklingssamtal och sedan hinna med det vanliga heltidsarbetet på det. Lätt som en plätt!

Vad läser du när du är extra stressad? Själv brukar jag satsa på ungdomsböcker, deckare eller chick-lit. Nära till hands nu är att läsa You’re the one that I don’t want av Alexandra Potter ellerThe secret of happily ever after av Lucy Dillon, som jag råkade beställa förra veckan. Det gäller att ordinera rätt böcker till en sjukt trött bokälskare.

 

7 reaktioner på ”Nu är det bara tiden som fattas”

  1. Håller helt med dig, svårt att få tiden att räcka till. Jag hoppas också på mycket lästid i påsk. Just nu läser jag Ensamma hjärtan o hemlösa hundar och hade hoppats på att plöja några sidor på morgonflyget i morse mellan Malmö – Sthlm , men icke, var för trött, somnade. Hoppas istället orka läsa på flyget hem i eftermiddag. Ha en bra dag, med eller utan läsning 🙂

  2. jag vet precis hur det är. Jag brukar hinna läsa ett par sidor när jag äter frukost, o så blir jag jättepepp men måste gå o jobba. Sen är jag bara för trött 🙁

  3. Oh, ja, längtar efter lite påskläsning och att får SOVA UT! Läser på morgonen på bussen.. om jag inte har för mycket att förbereda, ex ett bokprat (varje dag nu innan lovet.. herregud) och då blir det lite i någon ungdomsbok eller så som kan vara bra för jobbet. Är jag stressad annars blir et lite lättare guilty pleasures. Chic-lit el deckare. Något som är lättsmält och som som jag kan lägga åt sidan några dagar om det behövs.

  4. Letar också efter läslust och lästid, tyvärr (inte egentligen tyvärr) ska jag ju bort hela påsklovet och cykla i Toscana så lästiden lär inte finnas då heller…

    Båda böckerna du nämner, Potter och Dillon, har jag hemma, tror de kan vara riktigt mysiga.

    1. Jag hoppas på att det är bra böcker och du, Toscana låter inte så illa heller. Ni har inte funderat på tandemcykel, så kan du sitta därbak och läsa medan du trampar?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d