Familjen O på genrep

image

Nu är vi just hemkomna efter att ha bevistat genrepet av dagens deltävling i Melodifestivalen. Premiär för hela familjen faktiskt och speciellt Storebror O tyckte att det var riktigt spännande. Lillebror O dansade runt så länge de åtta låtarna varade, men liksom han brukar göra tröttnade han då det var dags för mellanakt.

Vem var bäst då? Ulrik Munther enligt familjens tre grabbar och David Lindgren enligt mig.

Ukrik Munther inledde tävlingen och småtjejerna tjöt av glädje. En helt okej låt med en lite knepig text, men som sagt var jag ensam i familjen om att inte vilja ha honom i final.

David Lindgren kan bli kvällens skräll tippar GP och jag hoppas att det stämmer. En bra låt, bra sångare och snyggt nummer. Borde räcka till att gå vidare, men han har inte något namn som drar röster.

Jag blev också positivt överraskad av Mimi Oh som hade en riktigt bra låt. Lite väl mycket Maggio över henne kanske, men det vore kul om antingen David eller hon tar sig till Globen. Det behövs lite nytt blod bland alla trötta schlagerrävar. Här håller DN inte alls med, som sågar dem båda och istället tror att Top Cats står får dagens skräll.

Sexåringen gillade Top Cats och hoppade runt rätt bra under deras nummer. Lät dock väldigt som förra årets bidrag från gubbarna med de hemska, blå kostymerna. Frågan är om det finns plats för en sådan låt i år också.

Scandinaviums favorit, förutom Munther då, var Tomas Di Leva. Hans låt var helt okej och han hade tävlingens snyggaste klänning. Även programledarna hade snygg stil idag tyckte jag, både i det inledande numret och efter klädbytet. Idag var inte Helena Bergström med mer än på avstånd och det funkade nästan bättre. Hon var roligare i klippen än som programledare. Jag blir mer och mer impad av Gina Dirawi och även Sarah Dawn Finer klarade sig bra, möjligen är hon nästan lite väl sansad.

Är det dynga som det påstås i Aftonbladet? Nej det skulle jag inte säga. ”Irriterande lagom” är dock en ganska bra beskrivning av i alla fall tre av låtar. Jag hade svårt för Timotej och Sonja Aldén mest för att deras låtar var rätt tråkiga. Inte heller Andreas Lundstedt lyfte direkt. Ordinära låtar med habila artister som säkert kan få några veckor på svensktoppen eller några spelningar i radion. Speciellt Aldéns låt kan säkert locka svensktoppens publik. En sång att sjunga på begravningar kanske? Fint,  men inte så muntert direkt.

Timotej vann genrepets fejkade tävling och fick sjunga sin låt igen. Det kan de säkert få göra ikväll också. De har en ofarlig låt som säkert kan gillar av de små. Om det nu är de som röstar. Klart är att det i alla fall är de som går på dagsrepetitionen då Scandinavien var knökat med ungar som krälade runt i sina föräldrar knän, eller hoppade och kröp på golvet för den delen.

Andreas Lundstedt låt tillhör dem som gick obemärkt förbi. Synd, då jag gillar honom, men det håller inte alls.

Vad tror vi då? Ja det blir väl Munther och Di Leva till final skulle jag tro och Timotej till andra chansen. Sedan hoppas jag att David Lindgren tar den sista platsen.

Nu ser ungarna fram emot att se vilka som vinner på riktigt. Om jag kommer att Twittra? Självklart! Håller med Hanna Fahl om att twitter gör sig bra som kommentarsspår till program som många ser. Rörig och jävligt, men kul.

 

1 reaktion på ”Familjen O på genrep”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: