Grabbarna laddar för schlager

Och jag, jag hänger väl på. Kan liksom inte låta bli och det kan knappast bli sämre än Gladiatorerna som ingen i familjen orkar med. Lite rädd är jag för att Sean Banan ska bli årets plåga. Då, men först då, kommer jag kanske att förlåta Eric Saade för fjolårets skavsår i öronen. Sean Banan och Loreen går vidare enligt DN . Spontant känns det som hata och älska. I den ordningen. Att Torsten Flinck skulle vara ”för bra för att vinna” känns minst sagt otroligt. Om jag lyssnat på låtarna? Nej, jag går helt på mina fördomar. Liksom myrsloken Eskil tycker jag att Loreen känns som ett bra vinnarval. Johan Lindqvist i GP tippar dock på Sean Banan och Afro-Dite.

Det är älska och hata som gäller ganska ofta för mig och när det handlar om Melodifestivalen är det verkligen svart-vitt. Jag som säger mig avsky generaliseringar kör på med alla känslorna på en och samma gång. Ska försöka skärpa mig lite för att inte bli en för dålig förebild för grabbarna O som är galet laddade inför kvällen.

Känner jag den yngste rätt kommer han somna alternativt tröttna efter sisådär en kvart. Storebror kommer troligen bara att gilla låtar som sjungs av killar och jag kommer att försöka övertyga honom om att kvinnor kan och samtidigt hoppas att han inte märker att de inte har några kläder på sig. Ett dilemma så gott som något.

Någon jag älskar på riktigt och som kan förgylla de närmaste veckorna är Hanna Fahl. Hon är både vass och rolig. Krönikan om genrer liknade vid könssjukdomar och viljan att själv placera sig i det fack man gillar bäst är lysande. Teorin att bästa sättet att få cred är att sjunga om en artist som har det är intressant. Undrar om Moniker lyckas, Hanna verkar tveksam.

Nästa vecka ska vi se genrepet i Göteborg. Storebror har tjatat i mer än ett år, då hans kusin gått på Melodifestivalen flera gånger. Förhoppningsvis går det bättre än gårdagens genrep i Växjö.

5 reaktioner på ”Grabbarna laddar för schlager”

  1. Ja, även här har det varit schlager för hela slanten ikväll. Stor besvikelse (från barnen då) när inte Sean Banan gick direkt till final. Loreen var ju bara bäst 🙂

    1. Mina älskade DbA som fick mig att asgarva, absurd kombination av pojkband och growl. Höll på Loreen även efter jag hört låtarna…

  2. Själv dissar jag allt vad melodifestivalen heter. För mig blir det läsa istället de närmaste lördagarna och låter alla andra titta på denna folkfest.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: