Dags att skicka lite böcker

De fängslade journalisterna Martin Shibbye och Johan Persson planerar att bygga upp ett bibliotek i Kality-fängelset där de befinner sig ett tag till. Förhoppningsvis inte så länge som elva år. Oavsett hur länge de tvingas vara kvar vill de sätta igång detta projekt som helt klart är en grym kulturell gärning. Alla har rätt till litteratur och språk.

Nu ber de allmänheten om hjälp och vi uppmanas att skicka böcker på olika språk tillsammans med ett brev på engelska till Martin och Johan.

Fängelseledningen har godkänt förslaget och detaljerna för hur det rent praktiskt ska organiseras ska diskuteras i början av februari då etiopiensvenskarnas anhöriga kommer dit.

Skicka bok och brev till:

Johan Persson / Martin Schibbye
Kality Prison Zon 7
Addis Abeba Prison
Administration
P O Box 2436
Addis Abeba
Ethiopia

Du kan också bidra till Journalistförbundets och Reportrar utan gränsers insamling till förmån för de svenska journalisternas omkostnader. Betala in på bankgironummer 5567-3818 och märk inbetalningen ”Martin och Johan”.

På Journalistförbundets hemsida kan du läsa mer om hur du kan göra för att hjälpa till.

 

8 reaktioner på ”Dags att skicka lite böcker”

  1. Kanske pessimist, men jag litar inte på postgången dit. Säkerligen försvinner många böcker på vägen liksom paket med presenter till fadderbarn i Afrika ofta kommer på villovägar, tyvärr.

    1. Har en bok med poesi på tigrinja och engelska. Den skickar jag och hoppas att den kommer fram. Annars får i alla fall någon lite litteratur.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: