Bota en boknörd från lässvacka

Nu har jag faktiskt läst ganska många böcker även i oktober och kanske inte ska skrika om lässvacka, men faktum är att det går riktigt, riktigt trögt. Lite bättre har Tore Renberg gjort den, men fortfarande befinner jag mig i en känslomässig lässvacka. Tror jag. Möjligen kan den nämligen ha botats idag på Pocketshop.

Efter en trevlig konferensdag promenerade jag till den lila bokhandeln på Kungsportsplatsen som dagen till ära gästades av boktipsagurun Bia Sigge. Vi vandrade runt bland hyllorna en bra stund. Pratade om bra böcker, böcker som säljer och inte säljer, om fina och fula omslag och om dem som är extra bra att klappa på. Boknördighet deluxe helt klart. Många favoriter hade vi gemensamt, vilket gör att jag definitivt kommer att ta Bias boktips på ännu större allvar.

Alla boknördar som drabbats av lässvacka borde få gå en boktipsarpromenad runt en butik, guidad av en annan boknörd, gärna med någorlunda gemensam boksmak. Tala om energiboost. Kanske borde vi upprätta en twitterlista med boktipsare på språng som kan möta boknördar i kris på närmaste bokhandel och därefter gå en gemensam boktipsarpromenad runt butiken.

Lässvackor ska tas på STÖRSTA allvar och det här skulle kunna vara en konkret hjälp när läslusten är som bortblåst. Jourhavande boktipsare med rätt att nörda. Som AA fast tvärtom. Öka beroendet snarare än minska det. Vi trivs ju med vårt beroende, eller hur?!

Om jag köpte något? Självklart inte, jag har ju köpstopp och det måste ju hållas i alla fall vissa dagar. Jag har dessutom just köpt flygbiljetter för 7500 kronor, annars hade jag lätt kunna köpa säkert tio böcker.

13 reaktioner på ”Bota en boknörd från lässvacka”

 1. Kanske ett larmnummer med jourhavande som svarar? Just nu har jag inget luftigt namn på lager men det har säkert ngn annan vaken …

 2. Hejsan!
  Jag har lagt upp en dagens fråga som jag hoppas på att du vill vara med och svara på:)
  Alltid roligt att få kommentarer då ingen kommentar är likadan som den andra typ.

  Kram
  Bokälskarinnan

 3. Jag gillar hur du tänker, en läsakut i varje stad vore garanterat en bra idé. Jag brukar boosta mig själv med att läsa mängder av bokbloggar när min läslust tryter, fler än vanligt och noga noga. Det brukar inspirera mig massor. Annars är nog det bästa en date med Bia, som du säger. 😀

 4. vilken stålande idé! jag hänger gärna på och lyssnar, pratar, tittar och känner (nu finns det ju så fina gummi/sammetsliknande omslag att klappa på). det var jätteroligt att riktigt gå loss med nån som fattar …
  jag har förresten läst vidare i ”nemesis” av philip roth och den är så bra!

 5. visade jag dig den ursnygga illgula ”american pastoral” av roth som vi fick in igår? den läste jag för länge sedan och rekommenderar sedan dess till alla. tror att ”nemesis” kan vara lika bra.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: