Lättläst och läskigt

Robert Swindells är en produktiv författare som jag läst ganska många böcker av. De senaste har varit lättlästa titlar för Barrington Stoke som också getts ut på svenska av Argasso. Den senaste i raden är Eldlekar som handlar om Josh som värvas till ett gäng som bland annat har som hobby att sätta eld på bilar, skolor och skjul för att sedan gömma sig och kasta sten på de poliser som dyker upp vid platsen.

Äntligen känner Josh att han räknas. Han är inte längre en nolla eller reserv. Han är en del av ett gäng och trots att han mår dåligt av det, kan han inte låta bli att tycka att det är spännande och nästan lite roligt. Han börjar planera en egen brasa och det är sin välanpassade syster han vill åt. Detta trots att han faktiskt älskar henne.

Det är enkelt, men spännande. För ovana läsare är det troligen en utmärkt bok att komma igång med.

Lite kul att Swindells döpt en av gängmedlemmarna till Tony Parsons.  Ett skämt eller en hämnd kan man undra.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: