Till mitt yngre jag

Ibland behöver man läsa något som är roligt och lättsamt. Många rynkar på näsan åt det som kallas chick-lit och avfärdar hela genren som ytlig dynga. Det är ett misstag. Även Who’s that girl? av Alexandra Potter är rolig och lättsam. Den är också totalt osannolik och galen, men faktiskt också tänkvärd.

Det här är den första boken jag läste i min Kindle-app. Mycket smidigt att köpa böcker från Amazon.com via den och i många fall också väldigt prisvärt. Det bästa med e-böcker är kanske ändå att det inte syns att jag köper nya böcker. Men allvarligt talat är nog det allra bästa att en helt ny värld av biblioteksböcker öppnat sig.

Litet minus för huvudpersonens galet löjliga namn. Hon heter Charlotte Merryweather, driver PR-firman Merryweather PR och har ett dagsschema som skulle göra vem som helst helt galen. Varje minut är planerad och fokus på träning, kost, karriär, yta och pengar är så mycket större än tanken på välbefinnande.

En gång hette hon Lottie, bodde i en stökig lägenhet, hade ett rätt kasst jobb och älskade att dansa hela nätterna. Det är inte så att Charlotte vill tillbaka till den tiden, men hon känner ibland att hon missat något.

Så vad händer? Charlotte ser sin gamla skrotade bil, följer efter den och möter sedan sitt yngre jag. De börjar umgås och Charlotte är helt säker på att hon nu ska kunna hjälpa Lottie att bli en bättre människa.

Självklart är det inte så enkelt att den äldre alltid vet bättre än den yngre. Det blir ett givande och tagande som är minst lika lärorikt för Charlotte som för Lottie.

Som sagt, osannolikt och kanske lite löjligt, men historien håller bra. Det är kul att läsa om både Charlotte och Lottie och självklart börjar jag själv tänka på vad jag lärt mig och vad jag faktiskt glömt bort.

Jag hade önskat att mitt yngre jag varit lite mer självständigt och inte skjutit upp vissa viktiga beslut. Många jobbiga situationer hade då kunnat undvikas.

Jag hade också dumpat så kallade vänner som visade sig vara energitjuvar ännu tidigare och kanske hållit kvar vid andra som jag tyvärr tappat kontakten med.

Mitt nuvarande jag hade dock kunnat lära sig en del om att leva i nuet av mitt yngre jag. Jag är på gång.

Nu vill jag definitivt läsa mer av Alexandra Potter som är en av de bästa författare jag läst i genren. Ska nog ta och klicka hem en bok till. E-böcker syns ju som sagt inte.

 

6 reaktioner på ”Till mitt yngre jag”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: