Bokgeografi Nya Zeeland

Vi drar så långt bort man kan komma i veckans bokgeografi. Färden går alltså till Nya Zeeland. Ett land som jag läst allt för lite från visade det sig. Dessutom ett land som är grymt vackert och fascinerande och därmed säkert intressant att läsa om.

Nu kör vi!

 

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig på Nya Zeeland eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Janet Frames självbiografiska En ängel vid mitt bord är en av mina starkaste läsupplevelser någonsin. Riktigt, riktigt bra. Konstigt nog har jag inte läst något mer av henne. Kanske för att jag vet hur obehagligt och nära det blir.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Nya Zeeland. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Det kan vara så att jag läst någon novell av Katherine Mansfield, men jag vågar inte svära på det. Hur som helst så skulle jag gärna vilja läsa något av författaren som kallas Nya Zeelands mest kända. En modernistisk stjärna som jämförs med Virginia Woolf och vars mest kända novell torde vara ”The Garden Party”. Har någon koll på vad som är mest läsvärt?

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Nya Zeeland, som du inte läst, men är nyfiken på.

Linda Olsson bor på Nya Zeeland, skriver på engelska och hennes tredje bok Det goda inom dig,  som kommer snart, utspelar sig på Nya Zeeland. Då jag tyckt mycket om hennes två tidigare böcker vill jag självklart läsa även denna.

Nu är det din tur! Svara i en kommentar eller i egen blogg. Jag behöver definitivt boktips.

6 reaktioner på ”Bokgeografi Nya Zeeland”

  1. Åh, ”En ängel vid mitt bord”!

    Jag tyckte också väldigt mycket om den, men har inte heller vågat läsa nåt mer av samma skäl som ditt. Jag ska ta mod till mig och låna något mer av henne, för hon är SÅ bra!

  2. Oj, jag har nog uttömt ämnet på min blogg de senaste veckorna, blir igen resa för mig alltså. Småler lite att du nämner novellen ”The garden Party”. Den analyserade jag totalt sönder i eng B. Måst plockas fram igen såhär 23 så senare!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: