Bokgeografi Thailand

Jag är den första att erkänna att det här är ett mer eller mindre omöjligt land när det kommer till litteratur, men vi kör ändå. Varför? För att jag har varit förkyld sedan jag kom från Thailand för snart tre veckor sedan och jag längtar tillbaka till värmen.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Thailand eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Det är klart att The Beach av Alex Garland måste finnas med. En bra bok, som blev en sliskig och tråkig film. Nu var det många år sedan jag läste den, men jag kom ihåg den som både spännande, fascinerande och definitivt obehaglig.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Thailand. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Författaren Christopher G. Moore skriver deckare som utspelar sig i Thailand. Hjälten heter Vincent Calvino.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Thailand, som du inte läst, men är nyfiken på.

Nyfiken på är väl överdrivet, men jag kan inte låta bli att le åt omslaget på Andrew Gottliebs Drink, Play, F@#k som är en travesti på (kan man säga så när det gäller bilder) Eat, pray, love och som ska symbolisera en mans krishantering. Vi får följa Bob Sullivans resa till Irland, Vegas och Thailand.

Och nu är det din tur och det räcker med att du läst boken i fråga i Thailand…

 

2 reaktioner på ”Bokgeografi Thailand”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: