En rejäl genomkörare

Läsningen segade till sig lite och när jag hittade Min bäste väns dotter av Dorothy Koomson slog jag till. Jag gillade henne Marshmallows till frukost ganska bra och behövde en bok som fick igång lästakten igen. Det funkade.

Jag gillar Dorothy Koomson. Hon skriver lättsamt och ändå om allvarliga ämnen. Chit-lit med mening skulle man kunna säga och meningen är inte bara att hitta mannen i sitt  liv. Visserligen har mannen i Kamryns liv väldigt stor betydelse i Min bäste väns dotter. Det var nämligen när hon kom på att hennes bäste vän Adele hade haft sex med hennes pojkvän som hon bröt med sitt gamla liv. Att händelsen låg flera år bakåt i tiden var ingenting hon brydde sig om. Istället för att lyssna på någon av de två viktigaste personerna i hennes liv flydde hon från London till Leeds. Jag förstår henne helt och fullt.

Nu har det gått två år och bland födelsedagskorten på Kamryns födelsedag finns ett kort från Adele. På det står det inte grattis utan jag älskar dig. Någonting gör att det här kortet inte slängs som alla andra och tur är väl det. Adele berättar att hon snart ska dö och att hon önskar att Kamryn ska adoptera hennes dotter Tegan. Tegan som nästan var som Kamryns bebis under sina första två år.

Självklart tar hon sig till sjukhuset och självklart tar hon hand om Tegan. Det är ingen överraskning för oss läsare, men ett stort beslut för Kamryn. Självklart blir hon och hennes hemska nya chef ett par och självklart går allt inte så lätt som man hoppas. Det är inte överraskningarna som gör boken bra, utan de funderingar över livet som Kamryn delar med sig av.

Jag läste den här boken på några timmar. Perfekt strandläsning och en perfekt bok att bota lästorka med. Jag gillar historien och kanske framför allt Kamryn och Tegan. Deras liv är trevligt att följa. Det räcker bra som argument för att läsa den här boken tycker jag.

1 reaktion på ”En rejäl genomkörare”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: