Bokgeografi Frankrike

Syrrans favoritland nummer 1 får det bli idag. Själv talar jag inte ett ord franska, men älskar trots detta riktigt pratiga franska filmer. En del franskt har jag också läst, men mer ska det definitivt bli.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Frankrike eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Jag älskar Bodil Malmstens loggböcker från södra Frankrike, men det verkar tyvärr inte som om det blir någon mer. Min favorit är Kom och hälsa på mig om tusen år som dessutom är så otroligt vacker.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Frankrike. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Jag är svag för Anna Gavalda, men har faktiskt ett par olästa böcker av henne att läsa ikapp. Dags att göra det under året kanske, i alla fall En dag till skänks som kommer i pocket. Jag älskar hennes lågmälda och avskalade berättande och de udda personligheterna. Bäst tycker jag om den väldigt fina Jag älskade honom.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Frankrike, som du inte läst, men är nyfiken på.

Tatiana de Rosnay vill jag gärna läsa något av och mest sugen är jag faktiskt på Sarahs nyckel.

Så, nu ser jag fram emot era franska boktips!

3 reaktioner på ”Bokgeografi Frankrike”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: