Just nu läser jag

Jag har ganska mycket på gång just nu måste jag säga och ännu fler som står på tur. Det har dykt upp en hel del spännande böcker i lådan det sista och som om det inte vore nog bar jag hem fem böcker från biblioteket i veckan. Vet inte riktigt hur jag tänkte, men någon gång hinner jag kanske läsa dem.

Jag har två noveller kvar av Alice Munro och jag måste säga att jag gillar hennes Kärlek, vänskap, hat, men den kräver helt klart sin kvinna. Det är inga texter att hasta sig igenom och dessutom behöver jag ta pauser ibland för att inte bli känslomässigt utmattad.

Tegelstenen av Cora Sandel som innehåller alla tre böcker om Alberte läser jag också. Nu, efter ett hundratal sidor, börjar den fastna. Vore den inte en klassiker, skulle jag aldrig gett den så mycket tid.

En fackbok finns också på programmet och jag har länge fascinerats av syskon och hur de påverkar oss. Äldst, yngst eller mittemellan av Elisabeth Schönbeck är läsvärd, men även den går lite trögt.

Trögt går det absolut inte med underbara Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper, som jag började läsa i går på kvällen. En riktigt lovande bok som gjorde att jag somnade senare än planerat. Gilla böcker skickade den i det finaste bokpaket jag någonsin fått.

Ungdomsboken jag har på gång nu är underbara Does my head look big in this av Randa Abdel Fattah som är den första bok jag läser om på väldigt många år. Jag läste den på svenska när den var ny.

Faktiskt lyssnar jag också på en bok just nu och det går sådär. Inte för att boken är tråkig, för det är den inte, men för att jag är så riktigt kass på att lyssna. Tankarna vandrar och om jag inte är i rörelse så somnar jag. Jag märker också att jag har svårare för att komma ihåg det jag lyssnar på än det jag läser. Inte direkt auditiv som ni märker. Boken jag lyssnar på är Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig av Mark Levengood och som tur är har jag den även som riktig bok för att kunna läsa den så också.

Vad läser du just nu?

8 reaktioner på ”Just nu läser jag”

  1. Lilla Himlafågel av JC Oates, verkar bra så långt, och Det händer nu av Sofia Nordin. Många fler väntar i högen… Jag får nog lämna några olästa tillbaks till bibblan. Hade lånat en massa tysk litteratur men annat pockar starkare på.

  2. Jag är mitt i Revolt och här kört fast lite, men jag tror inte det är bokens fel, bara många järn i elden för tillfället…här näst blir det nog nya Lehane.

    1. Väntar på Revolt på biblioteket, men är lite rädd för att bli besviken. Kommer inte att våga läsa din recension innan jag läst klart.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: