Dramaten enligt O

Premiären av Stormen, Shakespeares sista pjäs, är på lördag, men min premiär på Dramaten blir redan imorgon då vi ska gå på genrepet och faktiskt sitta på scenen. Självklart måste en tjejhelg med fyra svensklärare i Stockholm innehålla ett besök på Dramaten, eller?

Nu är det snarare Jonas Karlsson än Shakespeare som lockar, men jag har ändå läst in mig lite på dramat för att kunna hänga med. Den verkar helt klart vara ganska galen.

Jag återkommer med fler tankar när genrepet är över.

Bild från Dramatens hemsida.

12 reaktioner på ”Dramaten enligt O”

 1. Det låter jättekul att åka till Stockholm, och Dramaten låter ännu roligare. Det var så länge sen jag var där nu. Stormen har jag sett ett par gånger däremot, sist i en väldigt konstig version (och inte särskilt bra) med Rolf Lassgård och en massa cirkusartister i Göteborg. Ja, cirkusen var rätt kul, men Lassgård… Njae.

  Det är absolut inte min favoritshakespearepjäs annars, och jag vet inte riktigt varför. Kanske något med Caliban… Jag vet inte. Kanske är den för abstrakt.

  Ha en riktigt trevlig helg i alla fall!

  (Men hörru, kan du inte sätta på möjligheten att prenumerera på dina kommentarer igen – det är hopplöst att hitta och hinna kolla vad som har hänt i kommentarsfältet för du skriver ju så många inlägg om dan. Eller skriver och skriver. ”Repriserar” är det väl mest 😉 )

  1. Om du klickar på den orangea rutan i slutet av inlägget så ska kommentarsprenumerationen fungera.

   Trevligt att höra från dig som inte ens kör repriser… 😉

   1. Nej, jag försöker vara så unik hela tiden. Men jag har några inlägg som jag tycker var rätt okej som jag skrev på den tiden jag hade två läsare. Typ jag själv, och nån från kina som klickade fel, antar jag. Nåt av dom kanske kan lyftas upp igen 😉

    För övrigt ser jag ingen orange ruta. Det finns bara en Submit-knapp och en länk till min blogg (vilket är en kul funktion).

 2. Jag har ett dubbelt förhållande till stormen, jag skrev ett arbete om den på eng inst för 100 år sedan och det blev för mycket storm. Hade nästan avsmak för pjäsen under flera år. Samtidigt som jag egentligen tycket mycket om den, jag valde ju faktiskt att skriva om den… Det ska bli kul att höra vad du tycker om den här uppsättningen!

 3. Åh, vad härligt, jag vill också gå på Dramaten! Har varit där en gång och blev helt förälskad. Då såg jag Hamlet, med Jonas Malmsjö och det var helt underbart. Så det vill jag så gärna göra om igen.

  Hur kommer det sig att ni ska sitta på scenen?

  1. Tack Ida för fin artikel! Det kändes väldigt konstigt att läsa om mig själv…

   Det finns 60 platser på scenen i varje föreställning, så där placerade vi oss.

   1. Kul att du gillade den, jag är rätt nöjd med hur den blev till slut.

    Åh, annorlunda och roligt. Ser fram emot att höra hur det var sen!

 4. Jag måste säga att jag tycker Stormen är den bästa Shakespeare jag har läst/sett. Tycker om att det är lite metafiktion över det hela, Prospero har ju makten att skapa intriger och att få dramat att gå som han vill. Han är en riktigt lurig karaktär; kan aldrig bestämma mig för om jag tycker han är ond eller god (eller nånting mittemellan)! Samma sak med Caliban. Han är helt klart väldans creepy, men samtidigt är det synd om honom.

 5. Nu blir man ju nyfiken på att höra vad mer som ska hända i Stockholm den här helgen.Du ska väl besöka ”Söderbokhandeln”? Och ”Bokslukaren” vid Mariatorget hoppas jag?

 6. Kommenterade hos Fiktiviteter att det var evigheter sen jag var på balett men det var nog lika länge sedan jag var på teater. Nog dags att skaffa sig ett liv igen 😉

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: