Intensiv torsdag

Idag är grabbarna O:s förskola stängd och det är definitivt min tur att vara hemma med dem. Ganska så perfekt timing faktiskt då gårdagen var intensiv och väldigt, väldigt trevlig. Och foten, den blå, är också rätt glad att få vila. Sket fullständigt i att den gjorde ont igår.

Skolspåret var ett trevligt initiativ. Visserligen inte så många seminarier, men jag hade inte orkat fler, eller hunnit för den delen. Ingvar Lundberg som talade om läsningens psykologi och pedagogik var en riktig pärla. Han får nog föräras ett eget inlägg tror jag.

Lite snurrande i montrarna blev det och finaste tygkassen stod Natur & Kultur för. Där fick jag också Gellert Tamas De apatiska som jag verkligen vill läsa. En riktig tegelsten om ett viktigt ämne.

Köpte Sorgesång för Eastery av Petina Gappah och fick den signerad. Ska försöka läsa några noveller i dag så att jag kan kika förbi bokbloggarcaféet och prata lite om den på lördag.

Tre andra fynd (?) gjordes i The English Bookshops monter. Köpte The Slap av Christos Tsiolkas efter rekommendation av Jan (tror jag?) och hoppas på trevlig läsning. De andra två böckerna som fick följa med hem var Lark & Termite av Jayne Anne Philips som Lyran hyllat och hyllade vidare igår och One day av David Nicholls som snart kommer på svenska och då heter, logiskt nog, En dag.

Jag hade äran att bli intervjuad av TidningsIda som läser till journalist. En trevlig pratstund, men svåra frågor. Nyttigt för en gammal snurrig fröken att få tänka till.

Bytte några ord med Liza efter seminariet Elever online, fastnade lite med kollegorna, gick ut på fel utgång på Mässan och fick gå en omväg. Behöver jag säga att jag var sen till Bloggfikan? Genomsvettig och stressad som det brukar vara. Trevligt initiativ av Karin att dra ihop en träff!

Många av bloggarna följer jag ordentligt, andra läser jag ibland. Väldigt roligt att få ansikten på alla. Nu har jag lagt till Bokomaten, Calliope books och Ooof books på Bloglovin för att få bättre koll.

Direkt från fika till middag arrangerad av Bokhora-Helena. Mycket trevligt!

7 reaktioner på ”Intensiv torsdag”

  1. Jag är lite avundsjuk på er som var med på middagen, själv satt jag ju på tåget hem vid den tiden… Det var väldigt kul att träffas igår. Synd bara att jag måste hasta iväg så tidigt men det blir förhoppningsvis fler tillfällen. Jag är ju i Göteborg en del om inte annat…

  2. Det var jättekul att ses IRL! God mat fick vi också. 🙂

    Helena, tycker också det var synd att du var tvungen att åka hem. Det kommer fler tåg! (Kanske t om bokstavligt talat, höhö, Göteborgshumorn smittar av sig…)

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: