Bokfrågornas ABC del 6

barnen9090613-1222.jpg

Dags för er att gnugga geniknölarna igen. Glöm inte att länka och/eller lämna en kommentar så att jag hittar dem. Här kommer mina svar på veckans F-uppgifter:

1. Frihet är viktigt och böcker handlar inte sällan om längtan efter detsamma. Berätta om en bok som du tycker handlar om frihet!

På den här punkten passar massor av böcker, men samtidigt känns ingen klockren. De jag till slut fastnade för är Kate Chopins klassiker The Awakening som handlar om Edna som längtar efter ett friare liv. Nu blir det ett väldigt tragiskt resultat av frihetskampen, men det är en riktigt bra bok.

2. Böcker blir ofta film. Vad gör du helst och oftast först, ser filmen eller läser boken? Brukar du se filmatiseringar av böcker du läst?

Jag läser helst boken först och väntar sedan gärna ett bra tag innan jag ser filmen. Jag vill inte att mina egna bilder ska krocka med filmskaparens. Nu är jag dock rätt sugen på att se Tillsammans är man  mindre ensam och I taket lyser stjärnorna som det var ett bra tag sedan jag läste. Jag ser alltså gärna filmatiseringar av böcker, men inte gärna innan jag läst dem (om jag vill läsa dem) eller för tätt inpå en god läsupplevelse.

3. Berätta om en riktigt bra filmatisering av en bok!

Jag tycker att Sara Kadefors Sandor slash Ida fungerar bra både som bok och film. Det är till och med så att filmen tillför något och det är enligt mig det ideala, men det händer inte så ofta. Revolutionary Road fungerade också både som bok och film.

4. Jag vill att du uppmärksammar en författare som du tycker får på tok för lite utrymme.

Jag älskar Barbara Voors och brukar alltid hävda att hon får för lite uppmärksamhet. Hon är en fantastisk författare som verkligen skriver böcker som går rakt in i både hjärnan och hjärtat. Annorlunda, vackert och helt klart läsvärt.

Förra gången jag ställde frågor på F svarade följande bloggare:

Bokmania

Books over Psychos

Bokstunder

Bokstävlarna

Eli läser och skriver

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Ikas ord 2.0

Mirthful’s Bookblog

Morellens

Paperback Lover

Tätortstimotej

Subjektiva Olivia

The week never starts around here

Yfronten

Jag ska göra en sammanställning av alla bloggar där svar finns att hitta så att ni lättare kan snurra runt och läsa. Återkommer med det!

15 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 6”

    1. Hade bara en väldigt körig tisdag, men på fredag blir det och tanken är tisdag/fredag med reservation för att jag missar ibland.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: