Ta mig, mig, mig!

Har du sett Hitta Nemo? Där flyger måsarna omkring skrikandes ”min, min, min” om eventuella ätbara ting som skymtas någonstans.

Just nu känns det som om böckerna här hemma skriker ”mig, mig, mig”. De kravlar sig ur sina högar, rinner ut på golvet, hotar att ta över både mig och mitt hem. Underbart, men nästan lite överväldigande. Problemet är att jag vill hinna läsa så himla mycket tills nästa vecka och bokmässan. Jag vill vara förberedd inför de seminarier jag ska gå på. Jag vill hinna klämma en tysk bok eller två, eller helst tre.

Vilken bok ska jag läsa först? Min trötta hjärna säger ”nej, nej, nej” till det mesta, vilket rimmar illa med min vilja som ropar ”ja, ja, ja”.

Jag önskar att jag kunde glida omkring som den coola sköldpaddan, kalla mig själv ”polarn” och be mig själv ta det lugnt. Kanske kalla den högst skrikande boken för ”pysen” och därmed kanske sätta punkt för hysterin.

Istället är jag lika stressad som Marlin och minst lika snurrig som Doris. En inte så lyckad kombination om man vill klämma ett tiotal böcker på en vecka.

Vad jag ska börja med?

Tror att det blir en ungdomsbok ikväll, eller kanske en serieroman. Har också lånat hem ett gäng diktsamlingar idag. Allt för att göra ”mig, mig, mig” kören mer enerverande än någonsin tidigare.

Läs också:

5 comments