16 december Assar

december

Det blir ett svårt namn till idag. Assar. Fint namn måste jag säga, men inte så väldans vanligt.

Assar Lindbeck har ganska nyss kommit ut med sina memoarer som heter Ekonomi är att väljaHan är, numera pensionerad, professor i nationalekonomi, men fortfarande ledamot i Svenska Vetenskapsakademien.

Assar Andersson skriver deckare om försäkringsmäklare Anders Hademark. Den första heter Flickan i fönstret och den har till exempel Annika läst. Denne Assar låter som en författare värd att läsa, men just nu är jag inte jättesugen på deckare.

En serie om en talande korv låter ungefär hur galet som helst. Assar är dock just det. Seriens skapare heter Ulf Lundqvist.

Assar Rönnlund är en klassisk skidåkare och han har skrivit boken Ur spår! Assar Rönnlund berättar från träning och tävling. Kanske inte en bok jag är så där väldans sugen på att läsa, men det finns ett gäng exemplar till salu på Bokbörsen om du skulle vara sugen.

Har du någon Assar som du vill lyfta fram idag?

 

 

 

4 reaktioner på ”16 december Assar”

  1. Min son heter Assar och fyllde sju år i torsdags. Idag på hans namnsdag kom släkten och firade. Han har varit ensam om sitt namn länge, men sedan han började skolan går det en annan Assar i parallellklassen!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: