enligt O

Tankar från en bokberoende

Lucka nummer 16 Nina Ruthström

Nina Ruthström är en engagerad bloggare som aldrig tvekar att sticka ut hakan. Jag gillar hennes frispråkighet och trots att vi på många sätt är helt olika har vi väldigt mycket gemensamt, som en stark feministisk övertygelse och en kärlek till Gudrun Schyman. Vi lever också med pappaälskande söner som pendlar mellan att älska rosa och vilja vara ”riktiga” grabbar.

Idag är Nina luckvärd i julkalendern:

 

Julkalendrar hör julen till, vilken är din favorit?

Min kalenderfavorit är nog paketkalendern. När jag var liten drömde jag om att själv få ett litet paket om dagen i december. När jag blev vuxen började jag drömma om att få ge mina barn en paketkalender istället. Jag slår in dem i något fint papper och hänger upp dem på väggen så blir det som ett snyggt julpynt också.

Vad är det bästa med julen?

Det bästa med julen är ledigheten, att man har tid att umgås med familjen samt att se barnens glada miner när de får paket.

Hur firar du?

Jag och min familj firar jul tillsammans med min mamma och syster. Om svärföräldrarna är hemma spenderar vi julen tillsammans med dem också.

Vilka böcker om jul skulle du vilja tipsa om?

Barnboken Kalle som lucia från Sagolikt Bokförlag är en fantastisk bok som handlar om jul (eller snarare lucia). Annars är det mest receptböcker med jultema jag läser som t.ex. Julgodis för stora och små sockerbagare av Johanna Wessman. Den är toppen!

Vilka böcker önskar du dig själv i julklapp?

Jag önskar mig: Rosa – den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson,  När börjar det riktiga livet, av Fredrik Lindström och Avig Maria av Mia Skäringer.

Vilken bok borde alla få i ett paket?

Alla borde läsa På Y-fronten intet nytt av Peter Eriksson.

Vilken känd person vill du ge en bok i julklapp och vad får han eller hon?

Jag skulle vilja ge Gudrun Schyman en julklapp. Hon skulle få boken Kärlek: utvalda citat av Paulo Coelho. På så sätt skulle jag visa Gudrun min kärlek och att hon är min stora idol. Jag har inte läst boken själv (än), men den är i vilket fall fantastiskt vacker att se på.

 

Jag drömde också om en paketkalender när jag var liten, men fick aldrig någon. De senaste åren har mina söner fått paket varje dag, men i år blev det LEGO Starwars för hela slanten. Bekvämt, men inte lika kul. 

Tack Nina för att du ville vara med i julkalendern. Jag önskar dig en riktigt skön och harmonisk jul! Hoppas att du får Avig Maria i julklapp, den är grymt bra.

Föregående

Boktolva 2012

Nästa

Livet i troposfären är inte lika enkelt

5 kommentarer

  1. Åh, paketkalender. Det ville jag alltid ha som liten, mamma har till och med broderat en sådan som man hänger upp på väggen och sedan kan hänga paket på. Synd bara att hon inte gjorde paket till den förän jag och syrran var 22 respektive 20 år 🙂

  2. Det var nog itne så många som fick det… ehhh ”förr”. Men man får ta igen det med att ge själv. Det är lika ku, om inte ännu roligare.
    Tack för att jag fick vara med.
    Du vilken ålder är på dina elever?

    • Mina elever är mellan 16 och 20! Och ja, det var väl förr som jag var liten…

  3. Missa inte julkalendern på min blogg!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: