Varför sitta och slappa?

Jag har en vana, eller ovana om man så vill, att ta på mig lite väl mycket. Det handlar lite om att jag sällan gör något lagom. Att studera heltid och jobba extra räckte sällan då jag läste lärarutbildningen och även då jag började jobba läste jag ofta en någon universitetskurs kvällstid. Jag är helt enkelt en hobbypluggare av rang.

Nu börjar läroboken jag skriver bli klar. Ska bara klämma ur mig tre hörövningar snarast och sedan en lärarhandledning (eller i alla fall en halv sådan) innan jul. Därefter ska boken lanseras och jag har ärligt talat ingen koll på vad det innebär.

Hur som helst så gillar jag ju att läsa böcker oavsett hur mycket jag har att göra i övrigt. Självklart blev jag riktigt sugen på att göra som Lyran och plugga lite littvet i vår. Nobelpristagarna ska jag ju ändå läsa, men det hade varit kul att kolla litteraturlistan först. Det kan bli både dammigt och gubbigt, eller bara intressant och alldeles underbart.

Om nu årets pristagare blir någon av mina favoriter kommer jag definitivt att plugga i vår. Om det blir ännu en tråkgubbe får jag se. Förra årets vinnare är ingen jag vill läsa, men det finns många andra som lockar.

Läs också:

6 comments