Tio bra böcker jag läste 2021

Dags att välja favoriterna från året som gått och även om det kändes som att jag inte läst så mycket bra under året, så var det svårt att välja. Här kommer tio favoriter  och tre bubblare i någon slags ordning. Alla kom inte ut 2021, men alla blev lästa av mig då. Klicka på titlarna för att komma till mina texter om böckerna.

Em av Kim Thúy

Hamnet av Maggie O’Farrell

Den sista migrationen av Charlotte McConaghy

Den stora utställningen av Marie Hermanson

Last night av Mhairi McFarlane

Stöld av Ann-Helén Laestadius

Beautiful world, where are you av Sally Rooney

Lärarinnans sång av Vigdis Hjorth

Malibu Rising av Taylor Jenkins Reid

Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson

Bubblare:

Jungfrustigen av Philip Teir

Modersmjölken av Nora Ikstena

Sorgen lyckan livet av Meg Mason

 

Tretton ganska olika böcker. Gemensamt är att de alla innehåller karaktärer som är komplexa och intressanta, samt att de skriver med ett språk som bidrar till att göra läsningen till något utöver det vanliga.

 

2 reaktioner på ”Tio bra böcker jag läste 2021”

  1. Em har jag ju på läslistan och Vigdis Hjorth verkar dyka upp överallt i folks topplistor så det är väl bäst jag skriver upp henne också!
    Tack för tips och god fortsättning på nya året!

    1. Kände precis så förra året och därför läste jag Lärarinnans sång. Har hört att böckerna är rätt lika, men jag tyckte i alla fall om den här.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: