Pärlor som utkom 2010

De tio bästa böckerna jag läst 2010 och de tio bästa böckerna som faktiskt utkom 2010 är två olika saker. Således kräver detta två listor. Vi börjar med årets böcker rent tidsmässigt.

  1. Ordet och färgerna av Helena Österlund.
  2. I det här trädet av Katarina Kieri och Per Nilsson.
  3. Lila hibiscus av Chimamanda Ngozi Adichie.
  4. Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones
  5. Bara ett barn av Malin Persson Giolito
  6. Fantomsmärtor av Barbara Voors
  7. Fortfarande Alice av Lisa Genova
  8. Kärlekens geografi av Nina Bouraoui
  9. Inlåsta av Emma Donoghue
  10. Vinteräpplen av Josefine Sundström

Utan inbördes ordning. Istället står de i den ordningen jag läste dem. Främst romaner, men också en diktsamling. Ingen deckare konstigt nog, men jag har läst bra sådana också. Ingen utkommen 2010 kvalar dock in här. Två ungdomsböcker tar plats och det skulle kunna vara ännu fler. Sonya Sones är kanske årets bästa upptäckt. Kanske får bli en lista på dem också. Många kvinnor helt klart. Det ska bli spännande och se hur fördelningen ser ut i år.

Gemensamt för dessa tio böcker är att de fyllde hela mitt liv under tiden jag läste dem. Jag tänkte på dem både under och efter läsningen och jag är säker på att de kommer att stanna kvar länge.

Vilka var dina guldkorn 2010?

5 reaktioner på ”Pärlor som utkom 2010”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: