Mina svar på K

Jag var tvungen att räkna på fingrarna för att komma fram till att K är bokstaven 11 i alfabetet. Ungefär så med är min hjärna just nu. Just nu är det lite K som i Kaos, men snart är det istället dags för K som i kontemplera då det börjar närma sig semester.

Kontemplera tillhör förresten mina favoritord. Borde samla ihop favoritord i ett inlägg snart. Ni hade många fina förslag.

De fem ord du ska associera till boktitlar är dock några andra:

Katt

Krig

Konstnär

Krävande

Kalabalik

Använd orden och koppla dem till en, två, tre, fyra eller fem boktitlar. Lite som en böckernas Så ska det låta, men utan någon hysterisk programledare.

Kalabalik är det rätt ofta här hemma, men det finns det ingen bok om. Däremot läser vi ofta om Hotell Gyllene Knorren och där är det definitivt kalabalik. Det ständiga kriget med familjen Grossman i det fina hotellet är krävande. Ja, allt som har med hotellet att göra är rätt krävande om man ska vara ärlig.

När det gäller katter måste jag för tusende gången återvända till Emily och böckerna om henne skrivna av L M Montgomery. Emilys katter är från början ett stort stöd. Jag ville alltid ha en katt att söka tröst i, men vår kanin fick funka. Den var lika tam som en hund och älskade att kela.

Och så slutligen konstnär. Jag kom att tänka på en bok jag läste för väldigt länge sedan och älskade då, Målarens döttrar av Anna-Karin Palm. Tyvärr minns jag inte mer än att den var bra och att det hade något att göra med konst.

Del två handlar som vanligt om att presentera en karaktär med för- och/eller efternamn på veckans bokstav som vi nu vet är K.

Veckans karaktär måste självklart bli Katniss, den stora hjältinnan i Hungerspelstrilogin. Tala om modig tjej. Det var riktigt kul att följa henne. Och spännande självklart, det är riktigt spännande trots att jag var besviken på den avslutande delen Revolt.

Det är lite förutsägbart att ställa en fråga om kärlek på K, det erkänner jag, men så får det bli ändå. När jag och Fiktiviteter i söndags presenterade tio bokbloggarbudord var kärleken till böcker och författare central.

Ett handlade om att du ska ha många litterära gudar, ett annat om att du aldrig ska svika dina favoritförfattare och ett tredje att du ska ge dina favoritförfattare den kärlek de förtjänar. Så nu vill jag veta lite om din kärlek till författare.

Det blir en till tre författare, beroende på hur dina favoriter ser ut.

Vem är din största litterära gud?

Gud är kanske ett opassande ord, men min största favorit någonsin är nog ändå (hmmm, svårt det här, ja har tänkt många varv) Per Anders Fogelström. Jag måste säga att hans böcker betyder mest, då de förde mig in i vuxenböckernas värld.

Vilken favoritförfattare finns kvar sedan barndomen?

Återigen L M Montgomery som dyker upp i mina tankar väldigt ofta fortfarande. Jag har läst hennes böcker hur många gånger som helst och drömmer om att resa till Prins Edward Island, Halifax och andra platser i hennes böcker. Riktigt coolt hade det också varit att vara med på en LMM Conference vid Prince Edward Island University.

Vilken författare får all din kärlek just nu?

Just nu är jag lite besatt av Nina Bouraoui, men jag läser mig igenom hennes böcker långsamt för att inte bli utan. Hon tillhör definitivt de författare jag hade börjat stamma och rodna inför om jag fick äran att träffa henne.

Tre frågor idag alltså. Lycka till!

 

4 reaktioner på ”Mina svar på K”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: