Bokgeografi Afghanistan

Afghanistan är ett land som ständigt är aktuellt i media och den ena texten är värre än den andra. Ett land som plågats länge av konflikter och förtryck. Ett land som börjar få mer plats i litteraturen. Dagens bokgeografi handlar om Afghanistan.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Afghanistan eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Jag fuskar lite den här veckan, för jag har faktiskt inte läst boken jag ska presentera, men jag har tänkt göra det hur länge som helst. Den heter Till Afghanistan kommer Gud bara för att gråta och är skriven av Siba Shakib.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Afghanistan. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Det går inte att bortse från Khaled Hosseini som med Flyga drake och Tusen strålande solar definitivt satt Afghanistan på den litterära kartan. Själv tycker jag mer om den senare och tycker att det är en riktigt viktig historia att berätta.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Afghanistan, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag är nyfiken på många böcker märkte jag då jag klickade mig runt bland internetbokhandlarna. Den som lockar mest är dock En del av mitt hjärta lämnar jag kvar av Diana Janse. En självbiografisk bok om att arbeta som UD-tjänsteman i Kabul.

 

Vilka böcker med anknytning till Afghanistan vill du tipsa om? Svara i en kommentar eller i din blogg.

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: