Mina svar på E

Välkommen till Bokalfabet 2.0. Dagens bokstav är E, den femte i alfabetet. Det är också lillebrors bokstav, men om honom kommer det inte att handla. Här kommer i alla fall mina svar.

1. Först ut är fem ord på E. Din uppgift är att associera orden med böcker, fem ord kan bli fem titlar eller kanske en. Använd hur många ord du vill, det viktigaste är att få tips på böcker.

Elegant

Eufori

Erkänna

Enkel

Elefant

Okej, då kör vi. Elefant måste representeras av den lilla Pixiboken Elefanten Peter som Storebror verkligen älskade när han för liten. Vi läste den tills vi alla tre kunde den utantill. Ibland läste jag och maken den i kör utan att boken ens fanns i närheten. Det älskade Storebror så klart. En enkel historia om hur Elefanten Peter tar på sig kläder i olika färger och blev enormt elegant. Detta orsakade eufori hos den förstfödde.

När det gäller ordet erkänna måste jag nu erkänna att jag aldrig läste ut varken Sagan om ringen eller Liftarens guide till galaxen, trots att jag försökt. Tråkiga böcker.

2. Som andra uppgift vill jag att du presenterar en litterär karaktär med för- eller efternamn på E. Vem tänker du på?

Det måste bli Emily Byrd Starr i L M Montgomerys böcker. En hjältinna som stått i skuggan av Anne Shirley i Montgomerys mer kända bokserier. Jag tycker om dem båda, men mest Emily som faktiskt inspirerar mig fortfarande.

3. Europa är världsdelen vi lever i och den här veckan vill jag att du lyfter fram en europeisk författare som du tycker får på tok för lite uppmärksamhet.

Jag håller på att läsa Pojkflickan av Nina Bouraoui, algerisk-fransk författarinna som det inte skrivs så mycket om. En otrolig språkbegåvning som jag hittills bara läst Kärlekens geografi, men den var å andra sidan fantastiskt bra.

4 reaktioner på ”Mina svar på E”

  1. Åh, vad underbart att det finns någon mer som inte gillade varken Sagan om ringen eller Liftarens guide till galaxen. Nu känner jag mig inte så ensam längre 🙂

  2. Den enda elefant jag kunde komma på var Babar men då det kändes som en extrem nödlösning nöjde jag mig med de fyra ord jag fick in i en och samma boktitel. Känner mig ganska stolt över det faktiskt 🙂

    Jag läste ungefär 100 sidor i Sagan om ringen och sedan har jag aldrig plockat upp den igen.

  3. Liftaren har jag aldrig ens försökt mig på och Sagan om ringen tvingade jag mig själv att läsa innan jag såg filmerna. Tyckte väl inte att de var fantastiska precis…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: