Mina svar på D

Glömde visst att svara själv. Dags för fjärde omgången i denna nya bokstavslek. Bokstaven D som i…

1. Fem ord på D ska ge en eller kanske fem titlar. Associera hur galet som helst, men förklara tydligt hur du tänker.

Veckans ord är:

djup

dimma

dåre

dubbel

dam

Det går att få in ganska många ord i In the Woods av Tana Franch. Ett dubbelt försvinnande långt inne i en djup skog, som säkert är orsakats av en dåre och dessutom en ung dam som hittas mördad. Tolv år är väl kanske ingen dam, men Cassie Maddox som löser fallet kan väl vara dam? I skogen brukar det dessutom vara dimma, speciellt tidiga sommarmorgnar. Hepp!

2. Presentera en karaktär med för- och/eller efternamn på D.

Jag tar mig tillbaka till barndomen och Dicey i böckerna om syskonen Tillerman. De fyra syskonen blir i Den långa vägen hem lämnade av sin mamma och tar sig på egen hand hem till sin mormor som de aldrig träffat. Dicey är äldst och en riktigt modig och annorlunda tjej. Jag älskade Cynthia Voigts böcker när jag var yngre!

3. Det är snart påsk och då är det deckare som gäller. Vem är din favoritdeckarförfattare?

Favorit är svårt, men Elizabeth George, som jag läser just nu är en gammal favorit, liksom Michael Connelly, men jag gillar bara hans böcker om Harry Bosch. Bland nyare författare  gillar jag Elly Griffiths och Kristina Ohlsson.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: