Tematrio – Hembygden

Veckans tematrio handlar om bokbloggarrötter. Göteborg i litteraturens värld, då blir det lätt att ta till deckare. Inte för att det är något fel med deckare, tvärtom, men jag ville klura förbi det uppenbara. Därav en trio på en torsdag.  Kanske uppenbar ändå?!

1. Det går liksom inte att gå förbi Marcus Birro, han må vara öisare och dessutom utflyttad, men hans förra bok Att leva och dö som Joe Strummer var riktigt bra och skildrar dessutom ett Göteborg som jag verkligen levde mitt i under 90-talet.

2. Elin Boardy är uppvuxen i Majorna och bor i Masthugget. Hon har skrivit två riktigt bra böcker, jobbar på ”mitt” bibliotek och rapporterar på twitter om vilka böcker mina elever lånat. Klart hon måste vara med.

3. Måste ändå ta med Camilla Ceder som är gammal elev på min arbetsplats och lät en av de misstänkta i sin första bok Fruset ögonblick ha en affär i det lilla samhälle där jag bor. Dessutom hittades den mördade mindre än en mil bort.

Oläst bonus: Erik S. Alexanderssons serie om Masthugget som inleds med Heja Masthugget ska vara något av Göteborgs Stad-serie. Jag har ännu inte läst den, men det kanske är på plats att göra det.

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: