Tio bra tv-serier 2021

Nu börjar listornas tid och de närmaste dagarna blir det listor och diagram en masse. Dagens topplista handlar om tv-serier och det är serier jag sett i år, inte nödvändigtvis serier från i år. Utan inbördes ordning dessutom.

Allt vi döljer var utan tvekan den bästa serien jag såg i år. En miniserie om människor i ett hus. Väldigt brittisk. Otroligt bra.

The Newsreader är en australisk serie om en nyhetsredaktion som utspelar sig 1986. Helt fantastiskt bra och jag längtar redan efter säsong 2.

Den norska serien Pørni har allt. Humor, värme, sorg, svärta och en familjeskildring som är helt fantastisk. Se den om du inte redan gjort det.

The White Lotus var riktigt knäpp och väldigt bra. En serie som vann på att vara kort och frågan är om den håller en säsong till. Oavsett var den här första säsongen riktigt bra.

Alla utom vi är en charmig serie med Alba August och Björn Gustavsson i huvudrollerna som det barnlängtande paret som gör allt för att bli gravida.

I Udda veckor försöker Christine Meltzer och Linus Wahlgren genomföra en snygg skilsmässa. Det går sådär. En riktigt underhållande och fin serie.

It’s a sin är en serie med extra allt. Det är 80-tal, vi befinner oss i London och Aids finns som ett hot mot dem som är seriens huvudpersoner. Fantastisk miniserie med fina skådespelarinsatser.

A suitable boy bygger på Vikram Seths fantastiska bok med samma titel. Vi tas med till Indien strax efter självständigheten och får följa Mrs. Rupa Mehras kamp för att hitta lämpliga unga män till sina döttrar.

Five bedrooms är en riktigt charmig och underhållande berättelse om fem singlar som köper ett hus ihop i Melbourne. Rekommenderas varmt.

After life får snart en tredje och sista säsong och jag har sett de två första under året som gått. Nattsvart och samtidigt mänsklig och faktiskt hoppfull. Ricky Gervais gör ett fantastiskt porträtt av änklingen Tony som inte riktigt vet hur han ska leva utan sitt livs kärlek.

Vill ni ha fler tips? Missa inte Kulturnyheternas special om tv-serier.

6 reaktioner på ”Tio bra tv-serier 2021”

    1. Inte jag heller längre, men hade en provmånad! Gör så ibland om det är något speciellt jag eller någon annan vill se. Allt vi döljer vad jag nära att missa då jag är alldeles för dålig på att hålla koll på svtplay.

  1. Tack för tips. Nu blev jag nyfiken på After life och Allt vi döljer. The White Lotus gillade jag också, skruvad men bra.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: