Kaosutmaning på G

Böcker (17)

 

Originalutmaningen är tysk och har översatts till svenska av How Hollow Heart And Full. Många är bloggarna som redan anslutit sig till utmaningen som går ut på att läsa böcker som passar in på 20 av 35 punkter. Utmaningen börjar 1/3 och jag tänker inte fega ut och räkna böcker från hela året. Kanske för att jag sällan bryr mig om huruvida jag klarar läsutmaningar eller inte, det är listorna jag vill åt. Troligen kommer jag däremot att flytta runt de lästa böckerna som passar på flera punkter för att maximera mina chanser. Jag kan också redan nu lova att vissa av punkterna aldrig kommer att bockas av, som t.ex.  punkt 8.

1. Läs en bok vars originaltitel är på svenska.
2. Läs en bok som är skriven av en nu avliden författare.
3. Läs den sista delen av en trilogi eller serie.
4. Läs en bok med två personer på omslaget.
5. Läs en bok som publiceras 2007.
6. Läs en bok vars titel består av tre ord.
7. Läs den första volymen av en serie eller trilogi.
8. Läs en bok som handlar om vampyrer.
9. Läs en bok som har över 600 sidor.
10. Läs en bok vars författare har ett M i för-och efternamn.
11. Läs en bok vars omslag är mestadels rosa.
12. Läs en bok med ett par på omslaget (ett romantiskt par, jfr. fjärde punkten).
13. Läs en bok med träd på omslaget.
14. Läs en bok från ett, för dig, nytt förlag.
15. Läs en bok som snart kommer på film (under 2013 eller 2014).
16. Läs en bok som har mindre än 300 sidor.
17. Läs en bok som publicerades under 2013.
18. Läs en bok som handlar om älvor eller alver.
19. Läs en bok med en av de fyra elementen på omslaget.
20. Läs en bok som är skriven av en författare under 30 år.
21. Läs en bok med ”The” i början av titeln.
22. Läs en bok som handlar om demoner eller andar.
23. Läs en bok vars titel innehåller sju ord (jfr. sjätte punkten).
24. Läs en dystopi.
25. Läs en bok vars omslag är mestadels rött.
26. Läs en (översatt) bok vars omslag är samma som originalet.
27. Läs en bok om tidsresor (som till exempel Tidsresenärens Hustru).
28. Läs en bok vars huvudperson har speciella kunskaper/egenskaper/krafter.
29. Läs en debutroman.
30. Läs en fristående bok.
31. Läs en bok utan människor på omslaget.
32. Läs en bok vars omslag är mestadels vit.
33. Läs en bok som publicerades 2012.
34. Läs en bok som i originalspråk varken är svenskt eller engelskt.
35. Läs en bok om änglar.

 

Andra bloggare som deltar i utmaningen är TidningsIda, Cinnamon Books,  Nilmas BokhyllaWhat you readin och C.R.M Nilsson.

17 reaktioner på ”Kaosutmaning på G”

  1. Det finns några andra punkter jag är grymt skeptisk till också, men jag behöver någon slags lista att återvända till när inspirationen tryter…

 1. skulle kunna göre ngn slags tipsinläggningsutmaning av detta? jag skulle t.ex. hellre skära benen av mig än läsa Tidsresenärens hustru, men gillar Michael Crichtons Timeline, du skulle nog tycka tvärtom, osv.

 2. Själv tycker jag att 14 är den svåraste. Brukar inte hålla någon dirket koll på vilket förlag som boken kommer från…

 3. Men åh vilken samvetsfråga som startdagen blev… Jag kanske gör om och startar 1 mars. Jag blev dock så nöjd med att jag till exempelvis hade nr 11.

  För min del tror jag att nr 35 är största utmaningen. Nr 8 blir inga problem för mig då jag inväntar Cronins De första tolv.

  1. Nej, det var inte alls på allvar, mest en ursäkt att ta till när jag inte fixar utmaningen i december. Jag älskar att påbörja utmaningar, men slutför dem sällan. Dessutom orkar jag inte gå igenom de böcker jag läst sedan januari.

 4. Den där utmaningen var tillräckligt knäpp för att jag ska kunna haka på den. Jag kommer inte ens behöva söka bortförklaringar för att rädda ansiktet när det har gått åt skogen. Det kommer att vara så självskrivet, liksom. 😉

 5. Vid snabb genomläsning kan jag inte se att det skulle vara något problem alls, det är ju ganska oprecisa krav och man måste inte pricka in alla 35 va? Möjligen är jag lite väl kaxig eftersom jag inte ser några problem att läsa vampyrböcker och eftersom älvsektionen täcks in dagligen iom att mina barn tvingar mig att läsa de förfärliga älvböckerna (Fia hamsterälvan och allt vad de heter). Ska absolut hänga på för inspiration under lässega tider 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: