Läsplanering April

Dags att planera inför årets fjärde månad som innehåller en skön påskledighet. Då förra månaden var årets sämsta läsmånad trots några rejäla toppar hoppas jag på en god läsmånad de närmaste veckorna.

Bokbruttorna träffas 15/4 och tills dess ska jag ha läst Sarahs nyckel av Tatiana De Rosnay. Det ser jag fram emot. Både träffen och boken.

Påsk betyder deckare och jag är väldigt sugen på Långt ifrån död av Peter James, Änglavakter av Kristina Ohlsson, Huset vid havets slut av Elly Griffiths och Denna dödens kropp av Elizabeth George.

Kanske blir Vägen av Cormac McCarthy utläst trots att den än så länge bara är trist, seg och grå. In the Woods av Tana French blir det dock helt klart, så också Pojkflickan av Nina Bouraoui.

Andra böcker jag vill hinna läsa är några boktolveförfattare som jag inte hann med i mars, Hey Nostradamus av Douglas Coupland samt The summer I turned pretty av Jenny Han. Jag har inte heller läst ut Kristina Lugns Dikter 1972-2003.

Annat då? Jorden Runt med Lyran befinner sig i Asien och jag vill läsa båda De sex misstänkta av Vikas Swarup och Båten av Nam Le. Den förstnämnda står i hyllan och prioriteras därför. En biblioteksbok som jag vill läsa är Tre apor av Stephan Mendel-Enk.

Hur ligger jag till nu? 14 böcker, ja det lär jag aldrig hålla, men några ska väl bli lästa i alla fall. Alltid skönt att ha en lista att snegla på när beslutsångesten sätter in.

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: