Fem fina feelgoodpärlor

Jag har ju feelgoodtema i maj och även om jag inte hinner läsa alls så mycket som jag hade önskat, vill jag lyfta fram så många titlar jag kan. Det är anledningen till att jag idag väljer att lista fem feelgoodpärlor skrivna att fyra britter och en amerikan.

A long way down av Nick Hornby inleds en nyårsafton när fyra trasiga figurer träffas på Topper’s Houses tak i London. De är alla där av samma anledning -att ta sitt liv. Istället för att hoppa hittar de en annorlunda gemenskap medan de delar en pizza.

Foursome av Jane Fallon är smart underhållning om fyra vänner vars vänskap prövas rejält av en skilsmässa. Klassisk berättelse, men snyggt skrivet av författaren som också skrivit manus till 90-talsklassikern This Life.

Last Night av Mhairi McFarlane är den senaste boken av författaren som verkligen äger genren. Välskriven feelgood med humor och svärta. Alltid med rapp dialog och karaktärer att förälska sig i. Alla McFarlanes böcker är bra, men berättelsen om Eve är ändå den bästa hittills.

Strandläsning av Emily Henry är en välskriven bok med bra balans mellan mys och svärta. En på många sätt klassisk feelgood om ett litet samhälle och två personer som inte alls verkar komma överens.

The House of new beginnings av Lucy Diamond handlar om Georgie som flyttar till Brighton, trots att hon inte riktigt vill och får vänner bland grannarna. Romantiken får absolut ta plats, men vänskapen är viktigare i denna fina berättelse om ett hus. På svenska har den fått titeln En sommar i Brighton.

 

Fler topplistor hittar du här.

 

4 reaktioner på ”Fem fina feelgoodpärlor”

  1. Jag har inlett de senaste sommarlovens läsning med en bok av Liane Moriarty. Lagom lättsmält utan att vara banalt – perfekt för en svensklärare som precis har gått på ledighet! I år ser jag fram emot ”Din stora kärlek” som jag har sparat.

    1. Moriarty är också bra, men lite ojämn. Har faktiskt också ”Din stora kärlek” oläst. Tack för påminnelsen!

  2. Pingback: Sammanställning av min feelgoodmaj – enligt O

  3. Pingback: Fem svenska feelgoodpärlor – enligt O

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: