The House of New Beginnings

Huset i boken skriven av Lucy Diamond ligger i Brighton. Det är ett klassiskt engelskt radhus på ett klassiskt Regency Square nära havet. Kanske liknande det på fotot ovan från just THE Regency Square i Brighton. Kanske är det där som The House of New Beginnings ligger, i alla fall var det just där jag tänkte mig det och just ett sådant vitt hus som syns på bilden.

Det är dit Georgie flyttar när hennes pojkvän Simon får ett nytt jobb i staden. Utan att reflektera släpper hon sitt eget liv och följer med. Först avskyr hon den ganska fula lägenheten, men snart börjar hon uppskatta grannarna och läget nära stranden. Hon lyckas också få ett jobb på en ganska liten gratistidning, som inte gör henne rik på pengar, utan snarare på upplevelser.

Det är kvinnorna i huset som står i centrum. Förutom den mycket otrevliga hyresvärdinnan som ryter till ibland får vi lära känna den fantastiska franska damen Margot, Rosa som drömmer om en egen restaurang men slavar på någon annans, Charlotte som helst inte vill träffa någon och kanske helst försvinna från jordens yta och så Jo, som bor själv med sin dotter. Trevliga karaktärer att lära känna helt klart och även om mycket kan tyckas förutsägbart finns det en del överraskningar och charmiga vändningar.

Det här är den första boken jag läser av Lucy Diamond och i genren står hon sig väldigt bra. The House of New Beginnings är underhållande, men absolut inte sockersöt. Tvärtom innehåller den en hel del svärta. Nästa vecka kommer den ut på svenska med titeln En sommar i Brighton och jag rekommenderar den verkligen som sommarläsning. Miljön är fantastisk, karaktärerna levande och språket håller hög klass. En bra underhållningsroman helt enkelt.

Rulla till toppen
%d