Foursome är smart underhållning

Jane Fallon var ett okänt namn för mig, men när jag fick tips om hennes böcker och började läsa om henne förstod jag att jag kände till henne väldigt väl. Jag hade bara inte koll på hennes namn. Jane Fallon skrev nämligen manus till de fantastiska tv-serierna This Life och Teachers. Självklart var jag tvungen att läsa någon av hennes böcker. Valet föll på Foursome från 2010 som handlar om två par som varit vänner sedan de var studenter och sedan dess gjort allt tillsammans. Firat alla högtider, umgåtts flera dagar i veckan och sett varandras barn växa upp. Ett perfekt liv alltså. En perfekt foursome.

Det var Daniel och Alex som var vänner först, liksom Rebecca och Isabel. Att vännerna skulle bli förälskade och gifta sig var nästan för bra för att vara sant. Så slumpar det sig så att Alex följer med Rebecca på ett företagsevent och sent på kvällen förklarar sig kärlek till henne. Det är bara det att Rebecca inte är den han är gift med. Han är gift med Isobel och Rebecca med hans bästa vän Daniel. Självklart avisar Rebecca honom brutalt och redan där börjar den stabila kvartetten knaka i fogarna. När Alex sedan lämnar Isobel är Rebecca redo att helt avsluta vänskapen. Det är bara det att hon inte vill berätta för Daniel om vad Alex gjort och istället väljer hon att försöka hålla god min.

Kanske hade det kunnat fungera hyfsat om Alex inte börjat dejta Rebeccas arbetskamrat Lorna. En kvinna som hon absolut avskyr. Plötsligt är det inte Daniel, Rebecca, Alex och Isobel, utan Daniel, Rebecca, Alex och Lorna som gäller och livet blir en plåga. Det är nu Rebecca börjar spåra ur och hon är verkligen inte trevlig. Samtidigt förstår jag henne och tycker om både henne och den lätt absurda historia som följer.

Jag gillar verkligen Foursome. Den är underhållande, vass och balansen mellan det nattsvarta och de frustrande gapskratten är underbar. Jag gillar att karaktärerna får utvecklas och bli mer än de verkar vara från början. Det här är definitivt inte den sista boken jag läser av Jane Fallon.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: