Tematrio -Skolan

tematrio

Lyran avslöjar att hon kommer att arbeta i skolmiljö i höst. Själv har jag inte varit på skolan på en dryg vecka och jag börjar sakna det. Gårdagens besked att jag kanske inte får vara kvar på min arbetsplats i höst var tråkigt, men det kanske finns någon annan bra skola i kommunen som har plats för mig. En tematrio med tre skolrelaterade böcker passar hur som helst bra idag, för skolan vill jag inte lämna.

1. I Den hemliga historien av Donna Tartt hamnar Richard Papen på ett alldeles för dyrt och fint universitet för sin plånbok och träffar där en mycket annorlunda grupp vänner med den hyperintelligente Henry Winter i spetsen. En riktigt bra bok som det surras om med jämna mellanrum i bokbloggarvärlden.

2. Det känns verkligen som att Tana French inspirerats av Den hemliga historien då hon skrev Okänt offer. Även här står en grupp universitetsstuderande i centrum och in i gruppen skickas Cassie Maddox för att jobba undercover. Visserligen utspelar sig den här boken snarare utanför skolan än i den, men den får ändå vara med.

3. Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones handlar om Robin och Sophie som träffas och blir kära under ett sommarlov. Inget konstigt med det kan tyckas, men Robin är skolans tönt och Sophie har länge svårt att våga stå för sin kärlek. En fantastiskt vacker lyrikroman i skolmiljö.

5 reaktioner på ”Tematrio -Skolan”

  1. Skolromaner är en speciell genre, som ofta är fantastiska att läsa, kanske för att man känner igen sig, oftast känslomässigt. Jag tycker dom är bäst om dom utspelar sig på ett internat eller universitet. Den hemliga historien är ju fulländat mästerverk, en klass för sig. Läste senast Var är du Alaska, som var så sorglig, men vacker och kröp sig under skinnet.

  2. Donna Tartts bok ligger oläst hemma hos mig, blir mer och mer sugen på att plocka upp den.. Gillade bägge böckerna om Sophie & Robin, intressant att få läsa ur två perspektiv 🙂

  3. ”Den hemliga historien” gillade jag. Det betyder antagligen att jag skulle gilla Tana Frenchs bok också.. måste fundera på ett tillägg till listan med böcker som ska läsas..

  4. Har inte läst någon av dem. Blev lite avskräckt från Tartt när jag läste The Little Friend, men nu är det flera som tipsat om den i samband med detta så jag kanske borde ge den en chans.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d