Bra att någon vågar

8mars

Lena Sundströms bok Världens lyckligaste folk är en bok om Danmark och den normaliserade främlingsfientligheten som börjar sprida sig även här. Det är inte bara det att vi fått ett främlingsfientligt parti i riksdagen, utan att andra partier gör sitt bästa för att ”sno” deras frågor.

Det jag gillar med Sundström är hennes ironiska och vassa sätt att skriva. Genom att ställa de dummaste frågor lyckas hon också få de dummaste svaren. Hon får människor att sänka gardet och våga prata. Det beundrar jag henne för.

Nu återvänder Lena Sundström till Kalla fakta och jag hoppas att hon lyfter programmet. Mest önskar jag dock att hon skriver fler böcker. Gärna om någonting som öppnar mina ögon ännu mer.

Idag på Internationella Kvinnodagen skriver jag om kvinnor jag beundrar. Lena Sundström är definitivt en av dem. Jag sänder lite nätkärlek.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: