Konsten att passa in

Jag har lyssnat på två, bra sommarprogram som båda handlade om att vara annorlunda. Sara Bergmark Elfgren talade om sin kärlek till fantasy, skräck och science-fiction, samt hur totalt ute nörden var när hon växte upp. Ett trevligt och tänkvärt program om hur allting faktiskt kan kännas betydligt bättre när man är 32, jämfört med hur det var när man är 15 och världen känns totalt hopplös. Inte heller blev programmet sämre av att det inleddes med en låt jag aldrig tröttnat på, Don’t you forget about me med Simple Minds och dessutom hade Mats Strandberg önskat en annan gammal favorit, The power of love med Frankie goes to Hollywood.

Även Marika Carlsson bjöd på en riktig favorit när hon spelade underbara Fuck you med Lily Allen, tillägnad alla inskränka och fördomsfulla personer. Hon berättade om hur det är att vara adopterad och hur det var att resa till Etiopien. Med sig hade hon en väninna och de blev verkligen bemötta på olika sätt. Det är nyttigt att resa i ett land där du inte ser ut som någon annan, samtidigt går det som vit aldrig uppleva hur det är att vara invandrare i Sverige. Vi har en helt annan status som turist i Afrika eller Asien, än människor därifrån har när de kommer hit. Nyttigt är det dock lika fullt. Jag glömmer aldrig hur konstigt det kändes när vi hamnade i en liten by på Java och en massa människor sprang efter oss, skrattade, pekade, drog mig i håret och nöp mig på armarna. Carlsson bjuder på ett roligt och ibland sorgligt program, som rekommenderas varmt.

Jag har lyssnat på färre sommarprogram än jag planerade. Så brukar det vara. Jag brukar lyssna ikapp under hösten, då jag jobbar bra med sommar i öronen.

Vilka är dina favoriter i sommar?

 

7 reaktioner på ”Konsten att passa in”

  1. Det var ute att vara nörd när jag växte upp också. Förvisso är jag bara sju år yngre än Sara men när jag lärde mig att det var okej att ha intressena som jag har blev det genast bättre.

    Ibland händer det att jag ”beslöjar” sanningen en aning av gammal vana, men för det mesta inte.

    1. Jag hörde inte riktigt till någonstans. Inte tillräckligt pluggig för att räknas som helt töntig, men inte heller sportade jag eller drack öl. Vanlig helt enkelt, vilket kan vara tillräckligt svårt.

  2. Har bara hunnit lyssna på två i sommar; Anja Pärson och Jan Scherman som båda var mkt bra. Jag brukar oxå lyssna ikapp under hösten och tycker det är jättemysigt

  3. Hela jag förvandlades till ett stort leende när Simple Minds låt strömmade ut ur den lilla köksradion! Blev allsång i köket! Tyvärr hann jag inte lyssna på mer än typ en kvart av hennes Sommar, men jag ska nog podlyssna på hela programmet.

  4. Jag har lyssnat på ca 10 än så länge. De jag gillat mest hittills är Klara Zimmergren, Trita Parsi, Märta Tikkanen, Marika Carlsson och Elise Lindqvist. Jag tycker det är viktigt hur de pratar (läser upp). Försökte lyssna på First Aid Kit men de var så nervösa och stressade att det blev jobbigt. Och så klart vad de pratar om!

    1. Zimmergren var bra och Tikkanen vill jag definitivt lyssna på. Håller med om First Aid Kit, som egentligen hade en del att berätta om.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: