Tematrio – Flaggdagen

Den här veckan vill Lyran att vi berättar om tre svenska böcker vi läst sedan förra nationaldagen. Dags att konsultera läslistorna alltså. Jag hade mycket väl kunnat ha med Mot ljuset av Elin Boardy, men den hade ju Lyran redan skrivit om.

Tre andra favoriter är:

1. Susanna Alakoskis roman Håpas du trifs bra i fengelset berörde mig mycket. Mer än Svinalängorna måste jag säga. Vi får träffa Anni och hennes bror Sami. Sami som egentligen är intelligent, men som alltid hamnar fel och Anni som försöker plocka upp hans spillror gång på gång.

2. Med Maskarna på Carmine Street visar Håkan Nesser vilken stor författare han är. Både spännande och vackert skriven bok om ett par föräldrar och ett förlorat barn.

3. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av Sara Ohlsson är en galet bra bok om Olivia som blir dumpad och sedan försöker komma över det.

3 reaktioner på ”Tematrio – Flaggdagen”

  1. Jag är tyvärr död… har jag tittat på flera gånger. Om inte annat för titelns skulle, ibland har man ju lust att skicka ett sådant sms till rektorn 🙂

  2. Maskarna på Carmine street har jag missat, bra att du påminde mig! Jag är tyvärr död är en helskön bok som både jag och dottern gillade.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: