Kan du räkna till meteorit?

Det här är en söt dinosauriebok för de yngsta barnen, eller för de barn som inte hört alla konstiga namn förut och föräldrar som ännu inte tränat upp tungan att uttala alla knepiga dinosauriesorter. I  Dino 1-2-3 av Sarah Sheppard räknas det självklart.

Vi tas med till en djungel för många miljoner år sedan. Det finns djur och växter, men mest av allt finns det dinosaurier. Det fanns så många att man inte kunde räkna alla, men några finns med i boken. Huvudpersonerna är egentligen några råttor som önskar att alla dinosaurier försvann. Noll är bästa antalet konstaterar de lite surt.

Men sedan kommer dinosaurierna som vi ska räkna. Först ut är Ceolophysis och vi räknar till T-rex. Eller rättare sagt till meteoriten. Alla dinosaurier presenteras väldigt kort, men viktigast i boken är helt klart bilderna och de bjäbbiga, små råttorna.

Grabbarna O som kan typ allt om dinosaurier tyckte att boken var okej, men de gillar Sheppards andra böcker mycket mer. Fördelen med just den här dinoboken är dock att det är mer än saga än de andra böckerna och det gillade jag väldigt mycket.

 

 

Boken är ett recensionsexemplar från Bonnier Carlsen

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: