Sommarlängtan

Jag har redan fyllt på min lista med böcker jag ser fram emot, men tänkte ändå presentera några av sommarens höjdpunkter.

Debutanter är alltid spännande och Anna Fredrikssons debutbok Sommarhuset, som ges ut på Forum Bokförlag den 28 maj, verkar definitivt läsvärd. Ensamhet verkar vara ett tema då huvudpersonens mamma just gått bort och sonen flyttar hemifrån. När syskonen vill sälja sommarhuset blir det för mycket för henne. Låter som en riktig sommarroman med doft av sol och hav. Gillar böcker om syskon dessutom.

Linda Olsson är en favorit och i sommar kommer hennes tredje bok på svenska. Den heter Det goda inom dig och ges ut av Albert Bonniers förlag 5 augusti. Boken utspelar sig i New Zeeland och vi får träffa Marion Flint, en lärare som lever ensam i ett litet hus vid kusten. Mer ensamhet alltså, men det utlovas också vänskap och kärlek.

 

 

1 reaktion på ”Sommarlängtan”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: