Vägen känns lång

Ni vet min Boktolva, den som det gick så himla bra med i januari och februari? Nu går det inte så bra. Jag håller på med The Road av Cormac McCarthy och den är så himla seg och tråkig.

Nu vet jag att andra älskar den här boken, Lyran har till exempel utsett den till bästa dystopi, men jag förstår ärligt talat inte storheten. Nu vill jag ha tre skäl (minst) till att jag ska fortsätta läsningen.

Hittills ser min egen lista ut så här:

För

Den är med i Boktolvan.

Det är kul att ha läst den.

Om alla älskar den kan jag provocera många med en sågning.

 

Emot

Jag kan se filmen med Snygg-Viggo istället.

Jag måste lära mig att avbryta läsning av tråkiga böcker.

Det här är en mycket tråkig bok.

 

8 reaktioner på ”Vägen känns lång”

 1. Ja, jag älskade ju den boken! 🙂 Tycker inte alls att den verkar passa för en film dock… Och boksmaken är ju olika. Jag tycker absolut att man ska kunna sluta läsa om man inte gillar en bok!

 2. Jag gillade också den boken, men man kanske måste vara lite halvdeppig för att läsa den. Eller i alla fall inte på toppenhumör.
  Jag tycker fortfarande att du kan räkna den till boktolvan, även om du avbryter, du har ju i alla fall försökt och det var väl det som var vitsen med utmaningen.

  1. Halvdeppig? Kände tvärtom att jag borde vara på grymt bra humör för att inte bli totalt deprimerad. En solig sommardag kanske?

 3. Jag är ju helt för att man avbryter sin läsning, men det känns himla svårt när det gäller just denna bok. Jag tycker ju att den är fantastisk. Fokusera på pojkens och pappans relation, det kanske hjälper.

 4. Har inte heller läst boken men kan bli lite avskräckt när många älskar en bok. Höjer kraven på en själv lite. Då kan det vara lite kul att gå mot strömmen och inte gilla =)

 5. Jag avbryter typ aldrig böcker, tvingar mig igenom dem, men den här gick inte. Jag tog mig halvvägs sen ställde jag in den i bokhyllan igen.

  Kanske är en sån där bok som man antingen älskar eller hatar?

  1. Kanske Dolly. Jag ska ge den en chans till, men för mig är det mest jämngrå. Känner ingenting för personerna som förblir pappfigurer.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: