Fler nya författare 2010

Jag valde ut en boktolva för 2010, men faktum är att jag läst över 80 nya författare i år och därmed hittat några nya favoriter som jag gärna läser mer av trots att jag inte visste att jag ville läsa något av dem. En mer oväntad boktolva alltså:

Håkan Östlundh har jag läst hela tre böcker av  år och bäst gillade jag hans deckare om Fredrik Broman, en serie som inleds med utmärkta Släke.

Aase Bergs Människoätande människor i Märsta tillhör höjdpunkterna. Tyvärr verkar hennes tidigare böcker vara svåra att få tag på så jag får hoppas på nya.

Christoffer Carlsson debuterade med Fallet Vincent Franke som var både annorlunda och välskriven. Ny bok på gång och den ser jag fram emot.

Även Elin Boardy är en ny litterär bekantskap för 2010 och nummer två följer 2011. En ny favorit och tur är väl det då mina biblioteksbesök hade kunnat bli ännu märkligare annars.

Lisa Bjärbo debuterade med fina ungdomsboken Det är så logiskt alla fattar utom du som var en fröjd att läsa.

Ann Rosman är definitivt en ny deckarfavorit och i år läste jag båda hennes böcker om Karin Adler, vars lätt neurotiska uppenbarelse tilltalar mig mycket.

Mats Strandbergs Halva liv släpptes i pocket och av en slump fick jag den i min hand. Det är jag glad för. 2011 släpps en ungdomsbok, men jag läser gärna fler vuxenböcker också.

Peter James har stor potential att bli nästa deckarkung i mitt liv. Andra boken är inhandlad.

Ann-Helén Laestadius är en ny ungdomsfavorit efter att ha läst hennes två böcker om Agnes och Henrik.

Jag har tjatat om Lisa Genova så jag nöjer mig med att bara säga att hon definitivt är en av de författare jag är glad att jag upptäckte 2010.

Detsamma gäller Jonathan Tropper och David Nicholls som på många sätt håller sig i samma genre. Bra gubbar som jag gärna läser mer av.

1 reaktion på ”Fler nya författare 2010”

  1. Av Östlundh har jag hittills bara läst Släke och då jag blev positivt överraskad kommer jag absolut att fortsätta läsa serien om Fredrik Broman.

    Peter James är en ”gammal” favorit som bara blir bättre och bättre. Du har verkligen mycket att se fram emot …

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: