Seven days of us

Det är inte det att jag inte gillar min familj, för det gör jag verkligen, men julen innebär ändå alltid lite ångest. Att vara social och umgås med andra i tre dagar är trevligt, men tar enormt mycket energi för den som behöver ensamtid. Efter att ha läst Seven days of us av Francesca Hornak inser jag dock att tre dagar med min familj är absolut ingenting, jämfört med vad som händer familjen Birch över jul och nyår.

Eftersom äldsta dottern Olivia varit i Liberia och arbetat med patienter som drabbats av Haag-influensan tvingas familjen vara i karantän i sju dagar, tills de vet att hon är smittfri. Att de ens ställer upp på det är i sig fantastiskt, då just den här influensan verkar vara något alldeles extra, men det gäller att köpa det för annars blir det ju inget familjedrama. Nu ska de tillbringa sju dagar tillsammans i mamma Emmas ärvda jättehus Weyfield Hall, där ingen utom hon egentligen känner sig hemma.

Emma möter henne vid flygplatsen och hälsar snabbt på mannen hon rest med. En man hon säger är en arbetskamrat, men som är så mycket mer. Emma, som är social och pratar med alla, småpratar också en bra stund med en annan ung man som rest från USA till London för att söka efter sin biologiska far. Han har mailat flera gånger, men inte fått något svar och nu har han helt enkelt bestämt sig för att knacka på hans dörr.

Mannen heter Jesse och hans biologiska pappa heter Andrew Birch, gift med Emma och pappa till Olivia. Dessutom finns en egoistisk och bortskämt lillasyster i familjen, Phoebe som planerar sitt bröllop med George, snygg, rik och definitivt inte mannen i hennes liv.

Upplagt för intriger och trubbel alltså, när såväl Jesse som George tar sig in i huset och tvingas till karantän även de. Konstigt nog är Seven days of us både läsvärd och charmig, trots att den på ytan kan verka krystad och förutsägbar. Troligen handlar det om att Hornak är riktigt bra på att göra sina karaktärer levande och dessutom har hon en skön humor. Det här är definitivt en läsvärd bok både för den som gillar jul och den som är lite skeptisk som jag.

1 reaktion på ”Seven days of us”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: