Fem tips på påskekrim

I Norge är påskekrim ett begrepp och det börjar slå igenom även här. Ledighet betyder läsning och varför inte av kriminalromaner. Dagens fem tips är

I dina händer av Malin Persson Giolito är en spänningsroman med tydligt socialt patos. Två pojkar från olika miljöer blir vänner som barn, men när berättelsen om dem börjar anklagas en av dem för att ha skjutit ihjäl de andre. Riktigt bra och välskrivet.

Polcirkeln av Liza Marklund är en riktigt spännande berättelse om en flicka som försvann och fyra vänner då och nu. Mina fördomar om Marklund höll på att göra att jag missade denna pärla, men som tur är läste jag och det är jag glad över. Gör det du också!

Nämn inte de döda av Christina Wahldén är första delen i en serie som utspelar sig i Darwin. Mycket bra med fokus på kvinnors utsatthet. Jag ser fram emot att läsa del tre som ganska nyss kommit ut. Det ska bli fint att återse poliserna Jess och Bluey.

Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson är kanske mer roman än deckare och framför allt en berättelse om Sverige då och nu. Spännande är den också, liksom extremt välskriven. Utredningen av ett nytt och ett gammalt brott knyts ihop på ett skickligt sätt.

Min syster, seriemördaren av Oyinkan Braithwaite är just vad titeln antyder en berättelse om en äldre syster som gör allt för att hjälpa sin yngre syster att städa upp när hon råkat mörda någon. Ovanlig, välskriven och mer än en vanlig deckarhistoria.

2 reaktioner på ”Fem tips på påskekrim”

  1. Jag gillade Braithwaites berättelse skarpt! Fint om systerskap och finurlig torr humor… och skruvat.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: