Fem låtar med en stad i titeln

Dagens topp fem handlar om musik och fem låtar som har en stad i titeln. Det var rejält svårt att koka ner det till fem ska sägas. Har du fler exempel på bra låtar som hade kunnat passa på listan?

Gothenburg av Maia Hirasawa är en favorit som gör sig bäst på hög volym och en beskrivning av hatkärleken man kan känna för sin hemstad, som landar i kärlek på flera sätt.

New York, New York måste självklart vara med och då med Frank Sinatra, en sångare som var en stor del av min barndom. Mormor och morfar absolut älskade honom och det smittade av sig. Nu är det yngste sonen som är familjens kanske största fan.

London calling med The Clash tillhör de gamla favoriterna, men är ett band jag sällan lyssnar på numera. Bra musik är det oavsett.

Kyoto med Phoebe Bridgers är en av de mer nya favoriterna på mina spellistor. Jag upptäckte Bridgers under förra året och gillar skarpt.

Belfast child med Simple Minds var stor precis när MTV var nytt i vårt hus och jag såg videon hur många gånger som helst. Då var den bara sorglig, nu växer den faktiskt lite hopp. I Belfast mår barnen bättre och det är ett exempel på att konflikter kan lösas även om de kanske inte försvinner.

3 reaktioner på ”Fem låtar med en stad i titeln”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: