Melodifestivalen från Linköping

Egentligen är jag noll pepp inför årets Melodifestival. Barnen börjar bli så stora att de inte längre vill titta och då försvinner lite vitsen med programmet. Nu har jag ändå lyssnat på de korta förhandlyssningsklipp som ligger på svtplay och börjar bli lite sugen på att se spektaklet trots allt.

Årets Melodifestival leds av sångerskorna Lina Hedlund och Linnea Henriksson tillsammans med komikern David Sundin och första deltävlingen sänds från SAAB Arena i Linköping. Sju låtar tävlar och startfältet innehåller både veteraner och nykomlingar. Det är lite lustigt med de typiska melloartisterna som verkar leva upp en gång om året, men aldrig har några hits förutom tävlingslåten. Några av dem finns representerade i Linköping.

Mina tips lyder som följer:

Till final

Ballerina med Malou Prytz av Thomas G:son, Peter Boström och Jimmy Jansson

En låt som fastnar och som många av de yngre tittarna (som röstar mycket) kommer att gilla. Bättre än låten som hon skrällde med förra året.

Läs mer om låten här.

Boys with emotions med Felix Sandman av Tony Ferrari, Parker James, Peter Thomas, Philip Bentley, Nicki Adamsson och Felix Sandman

Egentligen ingen stark låt, men Sandman är Sandman och jag tror att det räcker. Självklart beror det också på scenshowen. Han är dock en vettig förebild som jag blir glad om unga lyssnar till. Killar som vågar identifiera sig som feminister behöver vi definitivt fler av.

Läs mer om låten här.

Till andra chansen

Take a chance med Robin Bengtsson av Jimmy Jansson, Karl-Frederik Reichhardt, Marcus Winther-John

Låter som Robin Bengtsson brukar låta, men jag tror inte att det räcker till final i år. Snyggt, men lite ointressant. Det skulle vara om scenshowen är spektakulär möjligen.

Läs mer om låten här.

Move med The Mamas av Melanie Wehbe, Patrik Jean och Herman Gardarfve

The Mamas körade bakom John Lundvik förra året och nu är tre av de ursprungliga fyra med i Melodifestivalen. Grymma sångerskor och rätt cool låt. Hoppas och tror att de går vidare. Möjligen är det en nackdel att den har samma stil som förra årets vinnarlåt.

Läs mer om låten här.

Utslagna

Sluta aldrig gå med Sonja Aldén av Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias och Sonja Aldén

En klassisk schlager som säkert kommer att gå hem hos den äldre generationen, men jag tror inte att det räcker för att ta sig vidare. Däremot hade den varit en klar vinnare tidigt 90-tal.

Läs mer om låten här.

Inga problem med OVÖ av Nicholas Frandsen, Lukas Nathanson, Jean-Willy Akofely och Nickie Osenius Kouakou

Det här funkar inte alls i sammanhanget, eller så är det jag som blivit gammal.

Läs mer om låten här.

Moves med Suzi P av Joy Deb, Suzi Pancenkov, Aniela Eklund, Malou Ruotsalainen, Chanel Tukia och Kenny Silverdique

Tråkig låt där engelska och svenska blandas friskt. Jag har svårt att se ska locka speciellt många att rösta. Tror att den kommer sist.

Läs mer om låten här.

 

Kajsa Haidl i DN tror på samma topp 4 som jag, men med Robin Bengtsson till final istället för Malou Prytz. Jan Andersson i GP tror detsamma, liksom Markus Larsson i Aftonbladet.  Så kan det absolut bli och The Mamas skulle också kunna knipa en finalplats. Att någon annan låt slår sig in i topp 4 har jag dock svårt att se.

Vilka bidrag tror och hoppas du på ikväll?

 

Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

2 reaktioner på ”Melodifestivalen från Linköping”

  1. Jag tror som du ungefär, min gissning är att Robin och Felix går till final. Kanske kan Sonja Aldén skrälla och gå till andra chansen om svensktoppens lyssnare har lyckats ladda ner appen ?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: