Andra deltävlingen från Göteborg

Dags för deltävling två och nu händer det grejer. Ett bidrag har hastigt och lustigt fått byta artist efter att ett inte alls nytt rättsfall ställt till det. Thorsten Flinck ska ha hotat en bilist och diskas därför, istället hoppas Jan Johansen in med kort varsel. Det smakprov som finns att lyssna på är dock med Thorsten Flinck, medan Jan Johansen står för scenframträdandet. Märkligare än märkligast.

Sju bidrag tävlar i Göteborg och förhandsfavoriterna är tidigare vinnaren Anna Bergendahl och nykomlingen Paul Rey. Jag har lyssnat på de smakprov som finns på svtplay och försökt bilda mig en uppfattning.

Till final

Anna Bergendahl med Kingdom come av Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Erik Bernholm och Anna Bergendahl

Jag är svag för Bergendahls röst och tycker att årets låt slår förra årets bidrag Ashes to Ashes. Final känns troligt, men det är en svårtippad deltävling.

Paul Rey med Talking in my sleep av Paul Rey, Lukas Hällgren och Alexander Standal Pavelich

En oväntad förhandsfavorit och faktiskt en helt okej låt. Liveklippet är dock ganska mycket sämre än det inspelade och det gör mig lite orolig. Går det bra blir det finalplats, men det beror på dagsformen. Några falsksångare vill vi inte ha i final.

Andra chansen

Mendez feat. Alvaro Estrella med Vamos Amigos av Palle Hammarlund, Jimmy Jansson och Leo Méndez

Tala om svårtippat. Jag har egentligen svårt för Mendez och han brukar dessutom vara väldigt svajig live. Estrella är dock riktigt charmig och låten funkar bättre än Everyday från 2018.  Det här kan skrälla.

Klara Hammarström med Nobody av Erik Smaaland, Palle Hammarlund och Klara Hammarström

Inte dåligt och inte bra. Habilt, men ointressant. Svårtippat, men det kan räcka till Andra chansen. Mest för att resten av bidragen är sämre.

Utslagna

Jan Johansen med Miraklernas tid av Thomas G:son

Det här är extremt svårtippat, då jag endast hört en minut av låten och då framförd av Thorsten Flinck. Jan Johansen har en del fans, han framträdde redan förra veckan och låten är inte helt tokig. Det kan bli en femteplats, men jag har svårt att se att det kan gå bättre än så.

Dotter med Bulletproof av Dino Medanhodzic, Johanna Jansson (Dotter) och Erik Dahlqvist

Rätt cool ljusshow och helt okej låt om än ganska ointressant. Jag har svårt att se hur det här kan sluta med annat än just ett slut.

Linda Bengtzing med Alla mina sorger av Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Adam Jönsson och Linda Bengtzing

Det här är verkligen inte bra och det var knappt bra för 15 år sedan heller, även om låten passat bättre då. Det här med veteraner är kanske kul, men inte om veteranerna i fråga inte förnyat sig alls på alldeles för många år. Jag och Linda Bengtzing är jämngamla och jag känner mig väldigt gammal när jag ser henne.

 

Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

 

 

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: