En trio böcker

Nu behöver jag knappast fler läsutmaningar, men kanske kan Pocketlovers utmaning tre på tre ge mig lite eld i baken och det behöver jag. Först hade jag tänkt att läsa böcker av tänkbara nobelpriskandidater, men det blir ju lite dumt då utmaningen pågår ända fram till den 1 december och då har vi för länge sedan fått reda på vem som vann priset. Istället blir det en trio böcker av författare från Afrika, varav två brukar nämnas i nobelprissammanhang.

Den stulna romanen, Nawal El Saadawi. För att det är dags nu.

Pojken på andra sidanIrene Sabatini. För att den verkar för bra för att stå oläst i hyllan.

En blomma av blodNgugi wa Thiong’o. En författare jag tänkt läsa ett bra tag.

 

7 reaktioner på ”En trio böcker”

  1. Du har fin läsning framför dig! Dessutom två potentiella pristagare i trion. :- ) Jag ska börja med en blomma av blod alldeles snart, läser Drömmar i krigets skugga först. Jag hjärtar afrikanskt, hoppas du också gillar!

    1. Finns det möjlighet att låna om du är färdig den 20e? I det här huset ska det in så få böcker som möjligt. I alla fall fram till bokmässan.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: